NIBIO
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

NORSKØL. Norsk malt, humle og urter - smaken av norsk øl (Norwegian malt, hops and herbs - The taste of Norwegian beer)

Prosjektsammendrag

Norsk malt, humle og urter – smaken av norsk øl

(Norwegian malt, hops and herbs - the taste of Norwegian beer)

Det overordnede målet for prosjektet er å samle gammel og ny kunnskap om råvarer for produksjon av norsk øl. Dette skal gi nye muligheter til innovasjon og nyskapning blant alle interesserte firmaer og institusjoner som driver med brygging i Norge. Innen prosjektet fokuseres det på kunnskap om norske råvarer av gamle og nye kornsorter for malting, samt  norske sorter av humle og ville og dyrkede urter og deres egenskaper. Prosjektet vil også bidra til økt viten om malting og legge til rette for etablering av norsk malterivirksomhet.  Prosjektet vil skape en vitenbasis på de omtalte områder som vil være tilgjengelig for alle interesser i bryggerinæringen samt danne basis for dyrking av norsk maltbygg, norsk humle og urter. 

Prosjektet har også til hensikt å koordinere alle interesser i bryggerinæringen på de felt som berøres. Det er ikke mulig for enkeltaktører å gjennomføre et prosjekt med kun egne ressurser, en norsk dugnadsånd må til. Kunnskapen som erverves kommer alle til gode og er med på å underbygge åpenhet og samarbeidsvilje mellom partnerne i prosjektet.

Prosjektnummer: 130027.12
Prosjektleder: ragnar eltun
Medarbeidere: Mette Thomsen
Avdeling: Bioforsk Øst
Fagområder: Korn, poteter og grønnsaker
Samarbeid: Prosjektet vil bli ledet av Nøgne Ø v/daglig leder Tore Nybø i nært samarbeide med 12 mikrobryggeri tre bryggeri og NORBRYGG-Norsk hjemmebryggerforening, og med Bioforsk og Graminor som FoU partnere samt maltings- og bryggerikompetanse fra Danmark og England.
Start: 2013
Slutt: 2016
a a a