NIBIO
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nettbaserte tjenester og kurs

Bioforsk har ansvar for flere nettsteder som tilbyr ulike tjenester, slik som kalkulatorer, prognoser og dyrkingsveiledere. Disse er samlet på siden for nettbaserte tjenester. Er du på leting etter et spesielt tema? Se også under våre TEMASIDER.Tiltaksveilederen er utarbeidet for å bistå i arbeidet med å gjennomføre EUs Rammedirektiv for vann (RDV) i Norge.


Målet med informasjonssiden om harlekinmarihøna er å spre kunnskap om artens biologi, utseende og adferd.


Korsmos ugrashage gir digital tilgang til et utvalg av 'Korsmos ugrasplansjer', supplert med nye fotografier av ugrasarter.


Plantevernleksikonet er en nettbasert tjeneste som omfatter informasjon rundt biologi og bekjempelse av skadegjørere.


Informasjonsside om snegler i Norge. Arter, bekjempelse og spredning. Gir nyttig veiledning for både private hageeiere og yrkesdyrkere.


Denne siden gir en enkel og rask oversikt over tilgjengelig nitrogen for korn, potet og engvekster i vekstsesongen.


Fosforindeks er et verktøy som kan brukes til å rangere arealer i forhold til risiko for fosfortap, og vurdere hvilke tiltak som er mest effektive for å redusere fosfortapene.Har du behov for å lære mer om mindre avløpsrenseanlegg? Synes du vanlige kurs koster for mye tid og reise? Ønsker du å lære når det passer deg ? Ønsker du å kunne stille konkrete spørsmål og få konkrete svar? Da kan dette kurset være noe for deg.


Kurset består av ti leksjoner og forutsetter litt kjennskap til drenering fra før. Du kan følge kurset når du vil, og bruke den tida du vil.Gjødslingshåndboka inneholder grunnlagsmateriell for gjødslingsrådgivning, samt oppdaterte gjødslingsnormer og korreksjonstabeller.HordaHjort og Hjortmerk er to prosjekter med egne nettsider der en kan følge hjortens vandringer. Prosjekta er initiert og drevet av offentlig forvaltning og grunneierne i regionene.


Landbruksmeteorologisk tjeneste er et prosjekt i regi av Bioforsk Plantehelse.


Plantevernguiden er en nettbasert tjeneste som gir deg en samlet oversikt over godkjente kjemiske og biologiske plantevernmidler.


VIPS (Varsling Innen PlanteSkadegjørere) gir informasjon om angrep av skadegjørere i felt. Tjenesten omfatter også fagmeldinger og meldinger om førstefunn, samt informasjon om vanningsbehov.


Grovfôrmodellen publiseres som del av VIPS (Varsling Innen PlanteSkadegjørere), og skal underveis i vekstsesongen gi støtte for valg av høstetid i to- og treslåttsystem i eng som brukes til fôrproduksjon.


På disse sidene vil forbrukere og yrkesdyrkere få råd og veiledning om jordskokk. For yrkesdyrkere vil det også være mulig å logge seg på til et lukket fagområde.


 

 

 

a a a