Del på Twitter Del på Facebook
Utskrift
Aktivt stoff i jordskokk
Jordskokk inneholder ufordøyelige karbohydrater (fruktoologosakkarider), hovedsakelig innenfor gruppen inulin som har positive helsevirkninger.

Disse stoffene har søt smak uten at de øker blodsukkernivået  og jordskokk egner seg således i dietter for personer med diabetes og generelt ved problemer med høyt blodsukker nivå. Inulin er spesielt gunstig for de sunne bifidobakteriene i tarmen og hjelper disse å utkonkurrere ugunstige bakterier som f.eks salmonella samt å øke syntesen av b-vitaminer i tarmen. Disse karbohydratene letter opptak av kalsium og kan forebygge benskjørhet. Studier har også vist en inulin har en senkende på triglycerider og fettsyrer i leveren som igjen kan forebygge hjerte- og karsykdommer. Vi har oppsummert noen av de viktigste egenskapene til jordskokk innenfor fordøyelse og næringsopptak og diabetes. 

Litteratur
Introducing inulin-type fructans

a a a