Del på Twitter Del på Facebook
Brunskogsnegl i bøtte. Foto: Kjell E.
Utskrift
Håndplukk
Brunskogsnegl i bøtte. Foto: Kjell E.
Mange fanger, plukker og dreper mye snegler, særlig brunskogsnegl, i hagen sin om sommeren. Sneglene er lettest å finne fra rundt solnedgang og utver kvelden, særlig når det er godt og vått på bakken.

Hodelykt er ideelt å bruke, for den lyser akkurat der du ser, og dessuten har du begge hender frie til å arbeide med. Del gjerne sneglene i to der du finner dem, det går raskest. Alternativt kan det være praktisk å bruke en klype eller engangshansker under plukkingen, og samle sneglene i en bøtte for seinere avliving. Les om hvordan du bør avlive snegler.  

Du kan øke utfangsten av snegler mye ved bruk av ulike typer feller.

Bekjempelse i private hager 2007. (Brødtekst (BF)) 

Husk også at grundig leting etter og avliving av egg av brunskogsnegl i hagen i august, september og oktober i stor grad kan redusere mengden snegler i hagen året etter!  

Bioforsk Plantehelse utførte et forsøksopplegg i 16 privathager i 2005-2007. Det viste seg at i de hagene der en fanget og drepte mye snegler gjennom 3 år (blå linje i figuren) fikk man redusert sneglepopulasjonen med i gjennomsnitt omkring 75 % i forhold til kontrollhagene (svart linje i figuren).

 

a a a