Del på Twitter Del på Facebook
Vinbergsnegl framkropp. Foto: Arild Andersen
Utskrift
Om snegler
Vinbergsnegl framkropp. Foto: Arild Andersen
Sneglene er en vellykket gruppe organismer som finnes i de fleste miljøer på jorden. Her kan du finne mye interessant og nyttig informasjon om snegler, først og fremst om landsnegler som forekommer i Norge. Det spenner fra sneglenes taksonomi, til hvordan du kan tilberede og spise dem!

Dersom du er interessert i grunnleggende informasjon og bakgrunnsstoff om snegler og kan du lese avsnittene om sneglenes taksonomi, nye sneglearter i norsk faunasneglenes funksjon i naturen og Brunskogsnegl i Europa.  

Ulike sider av sneglenes biologi blir behandlet i avsnittene om kjønnsliv, parring og egglegging, overvintring og naturlige fiender.  

I avsnittene snegler og vann og spredning av snegler kan du lære mer om hvordan det er mulig for sneglene å spre seg så raskt fra sted til sted når de beveger seg så langsomt. Alle som ønsker å identifisere en snegleart bør først lese om sneglenes ytre bygning.  

Noen artikler forteller om ulike elementer som er viktige for at snegler skal trives i et område. De må blant annet finne gode gjemmesteder der de kan stikke seg bort om dagen og om vinteren, og de liker noen jordtyper bedre enn andre.  

Dersom du bekjemper eller ønsker å bekjempe snegler, er det en god ide å starte med å lese artikkelen om snegler som skadedyr.  

Kan det være noen bedre måte å hevne seg på sneglene på enn å spise dem? Les om hvordan du kan tilberede vinbergsnegl til escargot i avsnittet spiselige snegler.

a a a