ENGLISH

NIBIO Svanhovd
N-9925 Svanvik

Tlf: +47 46 41 36 00
Faks: +47 78 99 56 00
Våre ansatte: Oversikt her
E-post: svanhovd@nibio.no  

ÅPNINGSTIDER utstillinger:
Sommer: Juli-medio august:
Mandag-fredag: 09-20
Lørdag-søndag: 10-18

Vinter: Medio august-juli
Mandag-fredag: 09-15
Helg: Etter avtale.

Del på Twitter Del på Facebook
Utskrift
Botanisk hage
Svanhovd botaniske hage, er en av tre offentlige botaniske hager som ligger nord for Polarsirkelen. Hagen har et rikt utvalg av stauder fra nordlige og alpine områder, samt sommerblomster. Småskala næringsutvikling er et fokusområde for aktiviteter knyttet til hagen.

Bakgrunn
Svanhovd botaniske hage ble åpnet i 1999, etter at det tidligere landbruksjordet var omformet til et spennende og variert terreng med en egen dam, bekk og uteamfi. Planlegging og anlegging av hagen ble gjennomført med hjelp av hagearkitekt Arnt Pedersen, designer Olav Ryan, den botaniske hagen i Tromsø, den polar alpine botaniske hagen i Kirovsk, samt den botaniske hagen og universitetet i Petrozavodsk.

Hva kan man se i hagen?
Nordlige og alpine planter dominerer i Svanhovd botaniske hage.
Her kan man finne arter fra Himalaya, Sibir, Kina, Canada og Alaska, men også fra den sørlige halvkule, som den vakre Falklandstøffelen fra Falklandsøyene.

Innholdsmessig er den opprinnelige vegetasjonen forsøkt tatt vare på, samtidig som nye arter er plantet for å vise spennvidden av trær, busker, stauder og roser i vår klimasone.

Hagen inneholder også bed med forsknings og utviklingsoppgaver, samt nyhetsfelt/temafelt, som for eksempel viser stauder, roser og andre utplantingsplanter, dekorasjonsplanter, urter, grønnsaker og planter brukt i folkemedisin i Barentsregionen. Disse feltene endres ettersom prosjektene går ut og nye kommer til.

Beste besøkstid
Den botaniske hagen gjør Svanhovd til en blomstrende oase om sommeren, men vekstsesongen er kort og den beste tiden for et besøk i hagen er juli og august. Øvre Pasvik nasjonalparksenter er også lokalisert på Svanhovd, og det er fint å kombinere et besøk i hagen med et besøk i utstillingen. Hagen er åpen og det er gratis adgang, men grupper og folk som ønsker spesiell informasjon bør kontakte Svanhovd på forhånd.

a a a