Arktisk Verdiskaping 2013
arktisk_verdiskaping_109.jpg
Tørrfiskstrimler fra Tromsø til topps Nord-Norges mest nyskapende matprodukt 2013 kommer fra Halvors Tradisjonsfisk i Tromsø, og fikk juryen til å utbryte ”djevelsk godt” under prøvesmakingen. ”Halvors Tørrfiskstrimler” hadde, som eneste av de i alt 19 produktene som deltok, toppscore på samtlige ”sjekkpunkter”: Smak, konsistens, utseende, grad av nyskaping/innovasjon og produksjonsprosess og presentasjon. I tillegg vurderes bruken og profileringen av nordnorske råvarer og identitet samt markedspotensialet.


Juryen på fem med TV-kokk Wenche Andersen i spissen hadde en utfordrende jobb, men var enstemmig i sin omtale av gull-vinneren: ”Dette er et produkt vi har stor tro på! Råvaren er blitt godt tatt vare på i produksjonsprosessen. Emballasjen er nytenkende og salgsfremmende. Tørrfiskstrimlene er brukervennlig – det er enkelt og gryteklart, og har mange bruksområder. Det blir lett å skaffe nye brukere av tørrfisk!” 

Nordnorsk øl tok sølv                                                                                                
Sølvet gikk til” Klemetøl” fra Hemnes Mikrobryggeri AS på Helgeland. Juryen sier at dette er et øl med mye smak fra et av de første mikrobryggeriene i Nord-Norge. De mener det vil være spennende å sette nordnorsk mat til dette ølet. Klemetøl har ei god historiefortelling, og er smaksatt med kongsgress. 

Nennsomt hvalkjøtt                                                                                                 
Tredje pris gikk til ”Varmrøkt hval” fra Borealis Gourmet, som holder til i Talvik ved Alta. Dette er et produkt som går til HORECA markedet (hotell, restaurant og catering), men juryen mener  det  godt kunne selges i dagligvare, oppskjært i tynne skiver for at flere mennesker kan oppleve den gode smaken av hval. Den er nennsomt saltet, mild og god røyksmak og mørt.   

Hederlig omtale gikk til Sæterstad Gård i Hattfjelldal for ”Kaldrøkt fjellrøye”, ”Halvors Lutefisk loin” fra Halvors Tradisjonsfisk AS  i Tromsø og ”Lammeribbe” fra Lofotlam SA på Leknes.

FAKTA:

”Arktisk Verdiskaping 2013” arrangeres av Bioforsk Nord og NHO Reiseliv Nord-Norge for 11. gang i år. Hensikten er å stimulere til nyskaping, produktutvikling og bedriftsutvikling innenfor lokalmatsektoren i Nord-Norge og bidra til å profilere kvalitetsprodukter fra landsdelen.

I år deltok 14 lokale matprodusenter med 19 produkter fra hele Nord-Norge. 1.premien er på 30.000 kroner, mens 2. og 3. premien er på hhv 10.000 og 5.000 kroner.

JURYEN: Juryleder er den kjente TV-kokken Wenche Andersen. Med seg i juryen har hun Johnny Trasti, kjøkkensjef på opplevelsesbedriften Sorrisniva, Roald Nilsen, markedssjef i Coop Norge Handel Tromsø,  Ola Reibo, som driver reklame- og designbyrået Reibo, og Irene C. Olsen, nyutdannet konditor fra Thon Hotel.

 

 

Alle nordnorske matprodusenter inviteres til å konkurrere om tittelen Arktisk Verdiskaping. Konkurransen arrangeres i Tromsø den 17-18 sept. Utover førstepremien, heder og ære deler vi også ut andre- og tredjepremie. I tillegg vil produkter som utmerker seg motta hederlig omtale. Konkurransen er en fin arena for å få  oppmersomhet rundt din bedrift og dine produkter.  

For mer informasjon om konkurransen se her

Hvem som sitter i juryen kan du lese om her

Link til elektronisk påmelding 

Kontaktpersoner:
Hilde Halland, Bioforsk Nord
Kristin Pettersen, Arena Nord/NHO Reiseliv Nord-Norge

 

Fjoråret vinner, Ruth Uhlving!

I fjor var Ruth Ulhving fra Vildenvang gårdsysteri vinner av Arktisk verdiskaping 2012 med produktet Vildenvang geitost.  Et ekslusivt helhetlig produkt var juryens uttalelse.  Med en enestående smak, fantastisk fin emballasje, god formidling av historien og med en Nordnorsk klang over seg er produktet en klar vinner! Det var en overrasket og glad produsent Ruth Uhlving som mottok prisen i Bodø Spektrum denne uke. Konkurransen var imidlertid hard da i alt 21 spennende produkter deltok i Tiårsjubileumet for Nord-Norges mest nyskapende matprodukt «Arktisk Verdiskaping 2012»! 2:e pris gikk til Sæterstad gård med produktet raket fjellrøye og tredje pris gikk til Lundal Nord med Lundalribbe, begge to fantastiske produkter som har potensial til å nå ut i et større marked. Hederlig omtale gikk til disse produkter som utmerket seg spesielt i konkurransen: Tørkakjøtt av Lyngenlam, Gourmet Lyngen og Reinsnadder, Artic Rein og Vilt. 

Vinnerproduktene i Arktisk Verdiskaping 2012

   

a a a