Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Potet 'Pimpernell' med Sølvskurv
Forskere kan vise til svært lovende resultater med bruk av sopp i kampen mot soppsykdommen sølvskurv. Det kan gi penere norske poteter i butikken.


konf og ku 026.jpg
Biogass er løsningen for at Dagros skal få bedre balanse i eget klimaregnskap. Metangass fra husdyrgjødsel er en av de store utfordringene for å redusere utslippene fra landbruket. Men hvordan kan kubæsj bli til varme og strøm? VIDEO.


GL26 Sauesvingel.jpg
I 1999 vedtok stortinget at Hjerkinn skytefelt på Dovrefjell skulle avhendes og restaureres. I praksis betyr det å fjerne flest mulig spor etter anleggsområdet og sørge for at gress og andre naturlige vekster igjen vil spire og gro. Lokale frø ble håndplukket, og det tok seks år å produsere nok frø.


Snøhetta. Foto: Morten Günther.
Arvemateriale (DNA) fra seks ulike fjellplanter er analysert for å finne ut hva slags lokalt plantemateriale som kan gjøre områder grønne igjen etter naturinngrep. Resultatene kan få konsekvenser for en ny forskrift i naturmangfoldloven.


villsau_THC.jpg
Mytene florerer rundt den gammelnorske sauerasen, eller «villsauen» som den også kalles. Forskere ved Bioforsk Tjøtta har samarbeidet med forskermiljøet på Færøyene. For å komme til bunns i mytene har man sett nærmere på sauens faktiske egenskaper.


Juletre. Foto: iStockphoto.com
Julen nærmer seg og Skog og landskaps juletreguide er oppdatert med flere artikler og nyttig informasjon om juletrær og pyntegrønt.


Deltagere på Bioforsk-konferansen 2012. Foto: Morten Günther.
Programmet for Bioforsk-konferansen 2015 er nå klart og det er på tide å ønske gamle og nye deltagere hjertelig velkommen tilbake til Scandic Hotel Hamar. Sett av dagene 4.-5. februar 2015.


mark foto AL.jpg
- Vi er avhengig av livet i den mørke jorda. I jorda finnes det et mangfold av gode hjelpere, både for bonden og for matproduksjonen, forteller Reidun Pommeresche ved Bioforsk Økologisk.


hurtigrute 7.JPG
Lengre vekstsesong, men mer leiejord og store avstander. Store dyrkingsarealer, men ofte hindringer for å ta det i bruk. Temaet for årets hurtigruteseminar var "Arktisk landbruk om ti år".


Grønnsaker. Foto: Ragnar Våga Pedersen
Potensialet for utvikling av nordlige plantesorter er stort, men det er essensielt med en grundig forhåndsanalyse av frørettigheter og hva markedet etterspør.


1-10 av 897 | Neste 10 Siste 7

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Økologisk mat øker i Norden

Omsetningen av økologisk mat øker i alle de nordiske landene, men utgangspunktene er svært forskjellige.

Uten jord, ingen liv: 2015 er FNs internasjonale jordår

5. desember er det Verdens jorddag som markerer startskuddet for FNs internasjonale jordår i 2015.

Lengre beite- og vekstsesong og større avlinger

Det vil være noen av konsekvensene med klimaendringene for det arktiske landbruket.

Vil utvikle lokale plantesorter lokalt

I deltakende planteforedling utvikles lokale plantesorter lokalt, med bonden som aktiv partner. Kan dette også gjøres i Norge?

Risikovurdering av billen Agrilus planipennis som angriper asketrær

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har vurdert sannsynligheten for at asiatisk askepraktbille skal etablere seg i Norge.