Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Jordbær i kurver Foto: Runhild Dammen
De har gått fra friland til veksthus. Fra bønder til gartnere. Med bærdyrking under tak styrer veksthusgartnere på Sola etter klimalogg fremfor kalender.


Professor Longping Yuan og Kina-koordinator Jihong Liu Clarke på feltbefaring i Sanya. Foto: Ragnar Våga Pedersen.
- En av de største utfordringene menneskeheten står overfor, er å skaffe mat til en stadig økende befolkning. Løsningen er å produsere mer mat pr. arealenhet, sier den fredsprisnominerte kinesiske professoren Longping Yuan. Priority= Priority=/w:LatentStyles


Bioforsk Svanhovd Brunbjørn hårfelle DNA kamera
Bjørnebestanden i Nord-Europa er i vekst, men fortsatt er det mye man ikke vet om den genetiske populasjonsstrukturen hos et av våre største rovdyr. Dette var utgangspunktet for stipendiat Alexander Kopatz sitt doktorgradsarbeid.  


Pærebrann angrep foto Arild Sletten.jpg
Mattilsynet og Bioforsk Plantehelse samarbeider om er å overvåke, kartlegge og bekjempe pærebrann i Norge. I 2013 ble det gjennomført nesten 14 000 tilsyn på steder med planter som kan bli angrepet av pærebrann.


640px-Aronia-melanocarpa-flowers_Wikimedia.jpg
Sykehjemsbeboere som drakk juice fra svartsurbær over en tre måneders periode halverte antall antibiotikakurer mot urinveisinfeksjon.


Chokeberries.jpg
Svartsurbær, også kalt aroniabær, er en næringsrik prydbusk som er rik på antioksidanter. Indianerne i Nord-Amerika brukte bærene mot forkjølelse. Nå undersøker norske forskere plantens helsebringende potensiale.


Kystlynghei. Foto: Per Vesterbukt.
Eiere av sjeldne og verdifulle kystlyngheilokaliteter i Sør-Trøndelag er nå i full gang med uttak av sitkagran. Sitkagran er et fremmed treslag fra Nord-Amerika som sprer seg svært godt i norsk natur.


WINNIT eks. lyng. J.W. Bjerke.JPG
Nitrogenforurensning kan føre til at dagens areal med lyngarter blir redusert. Endringer i vinterklima vil også påvirke sammensetningen av arter. Jo lengre nord, jo mer sårbart er økosystemet. VIDEO.


Rapsåker Foto E Fløistad.jpg
Raps og rybs held seg friskare og gir betre avling når plantevernmidlane er blanda opp med meir vatn. Om det verkar på erter og åkerbønner, står att å sjå.


Vollebekk.JPG
Kunnskap om tiltak mot klimagassutslipp fra landbruket i Norge er nå samlet i en ny rapport. Her går det frem at potensialet for utslippsreduksjon fra norsk landbruk ligger på opp til 20 prosent, da særlig hvis man satser på klimatiltak som har langsiktig effekt.


1-10 av 800 | Neste 10 Siste 10

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Grønne tak og regnbed på Særheim

Bioforsk Vest Særheim og Exxon Mobil samarbeider med Stavanger kommune om bruk av grønne tak og regnbed.

Resultater verdiprøving

Resultatene fra offisiell verdiprøving av nye sorter korn, fôrvekster og potet er klare.

Populært "Grovfôr til hest"

Det er stor interesse for seminaret «Grovfôr til hest», som markerer avslutninga på et svensk-norsk forskingsprosjekt.

Frukt og bær under høyt trykk

Kan en utvikle nye produkter fra frukt og bær gjennom høytrykksprosessering? Bioforsk Vest Ullensvang deltar i et nytt prosjekt.

Forskningsdirektøren i Bioteknologinemnda

Forskningsdirektør i Bioforsk, Nils Vagstad er utnevnt som medlem i Bioteknologinemnda, for perioden 1. januar 2014 til 31. desember 2017.