Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
sau2 foto AL.jpg
Store område med godt beite går ut av produksjon i Norge. Samtidig viser prognosene til Nortura at vi har for lite norsk lammekjøtt og storfekjøtt. Kva skal til for at vårt moderne landbruk igjen tar i bruk areala som ligg brakk? Det undersøker forskarane ved Bioforsk Økologisk i prosjektet BeiteRessurs.


Lagoons måker.jpg
VIDEO: What kind of impacts can climate- and socio-economic change have on European lagoons? In this video, researchers explain the methodology used and highlight some of the outcomes and results from the Lagoons-project, which is soon drawing to a close.


Meitemark
Lisbeth Schnug forsvarer 3. oktober 2014 sin doktoravhandling "Single and mixture toxicity of biocides to soil invertebrates – from the laboratory to the field scale", ved Universitetet i Oslo.


Stand Bioforsk hodetøy Forskningstorget 2014.JPG
Tema for Forskningsdagene 2014 var kommunikasjon. Bioforsk Nord Tjøtta presenterte sitt samarbeidsprosjekt med Veterinærinstituttet og NMBU, om termoregulering hos hest. Prosjektet har utviklet en metode for åkommunisere med hester via symboler, for å få et bedre innblikk i deres behov.


Det meste av kalken blir nå spredd med kalkvogn av entreprenør. Foto: Franzefoss Miljøkalk AS.
Det brukes for lite kalk i jordbruket. De siste ti åra har forbruket gått mye ned, med resultat at jorda forsures. En optimal pH gir bedre plantevekst, bedre utnytting av gjødsel og mindre næringstap.


Gårdstun om vinteren. Foto: E. Fløistad
Hele sommeren er det livlig aktivitet fra all slags insekter i hager og bed. Men hvor blir det egentlig av disse småkrypene når høsten kommer?


Prøveflasker med avrenningsvann.JPG
JOVA-programmet har gitt ut en ny rapport med resultater for hele overvåkingsperioden. Rapporten inneholder resultater for både plantevernmidler, erosjon og næringsstoffavrenning fra overvåkingen startet i 1992 til og med overvåkingsåret 2012/2013.


Løpebillen Agonum dorsale. Foto: E. Fløistad.
Løpebiller tar for seg både av skadedyr som snegler og midd og ugras i frukthager og bed. Dette gjør dem til noen av de nyttigste insektene i hagen vår.


Scandic Hotel Hamar. Foto: Morten Günther.
Planleggingen av Bioforsk-konferansen 2015 pågår for fullt, og her kommer en smakebit på hva som venter gamle og nye deltakere på Hotell Scandic Hamar!


Forskningsdagene Sunndal 2010
Onsdag 17. september starter Forskningsdagene 2014 - en nasjonal festival som har til hensikt å skape begeistring og forståelse for forskning. Som vanlig er Bioforsk engasjert i flere arrangementer.


1-10 av 872 | Neste 10 Siste 2

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Forsker bak ebolamedisin kommer til Ås

Charles Arntzen er mannen bak teknologien som brukes i ebolamedisinen ZMapp. Nå kommer han til Ås.

Forskingsdag hos Bioforsk og LabNett på Kvithamar

Fredag 19. september arrangerte Bioforsk Midt-Norge og LabNett AS en forskingsdag for elever fra Ole Vig VGS på Stjørdal.

Smakfulle og saftige kjøttkaker kåret til Nord-Norges mest nyskapende matprodukt

Dette er et produkt som juryen mener har et stort markedspotensial.

Fosfor fra kloakkslam til økologisk dyrking?

I Norge blir kloakk renset ved avvanning og stabilisering av slammet med kalk, eller slammet kan brukes som ett av flere substrat i biogassanlegg. Uan...

Ny rapport: Fosforvarselet

Mineralsk fosfor er en ikke-fornybar ressurs, og verdens naturlige fosforforekomster minker stadig.