Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Ku hvem er du.jpg
I norsk landbruk er det stor variasjon når det gjelder hvordan de ulike gardsbruka drives. Dette fører til ulike miljøpåvirkninger. Det konstaterer forskerne etter en studie av ti konvensjonelle og ti økologiske bruk med melkekyr i Møre og Romsdal.


prestekrage.jpg
Felthåndboka «Bondens kulturmarksflora for Nord-Norge» er nå ferdigstilt. Dette er den fjerde felthåndboka i denne serien. Tidligere er det gitt ut felthåndbøker for Midt-Norge, Østlandet og Sørlandet.


ødelagt_kum.jpg
NRK melder at bønder frykter jordras fordi bekker som ble lagt i rør for flere tiår siden, flommer over og graver dype spor i terrenget ved kraftig nedbør. Hva skal til for å forlenge levetiden til disse eldre lukkingsanleggene? I et nytt Bioforsk TEMA presenteres flere løsninger for å få bukt med problemene.


Jihong og tobakken
Forskarar ved Bioforsk arbeider med å utvikle ein livreddande vaksine mot denguefeber, ein sykdom som for tida rammar Asia hardt. Vaksinen vil vere basert på den same teknologien som brukast i ZMapp Ebola medisin, og nytte tobakksplanter til å utvikle antistoff.


Transformert tobakk. Foto: E. Fløistad
Ei satsing på global helse og ut av boksen-tenking førte til at professor Charles Arntzen kunne utvikle ein medisin for Ebola frå genmodifiserte tobakksplanter.Havre Fusarium 2.JPG
Selamawit Tekle Gobena forsvarer 17. oktober 2014 sin doktoravhandling om effektene av Fusarium-infeksjon i havre, ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). 


Fangst av vannlevende organismer i Pasvikelva. Foto: Tor-Arne Bjørn.
Pasvikdalens unike natur er en fantastisk arena for læring og opplevelse. Det fikk en gruppe ungdomsskoleelever og lærere fra Norge, Finland og Russland erfare tidligere denne måneden.


Høymole.jpg
Neste år blir bokserien om plantevern og plantehelse i økologisk landbruk fra Bioforsk Plantehelse komplett, ved at det gis ut et femte bind, om ugras i eng og beite. Forsker Lars Olav Brandsæter leder arbeidet. Hva er status for tiltakene vi kan sette inn mot ugras i økologisk drift – og er det nye tiltak i sikte?


sau2 foto AL.jpg
Store område med godt beite går ut av produksjon i Norge. Samtidig viser prognosene til Nortura at vi har for lite norsk lammekjøtt og storfekjøtt. Kva skal til for at vårt moderne landbruk igjen tar i bruk areala som ligg brakk? Det undersøker forskarane ved Bioforsk Økologisk i prosjektet BeiteRessurs.


Lagoons måker.jpg
VIDEO: What kind of impacts can climate- and socio-economic change have on European lagoons? In this video, researchers explain the methodology used and highlight some of the outcomes and results from the Lagoons-project, which is soon drawing to a close.


1-10 av 880 | Neste 10 Siste 10

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Norske frø til revegetering

I november oppsummeres et fireåring forskningsprosjekt om bruk av stedegent plantemateriale til restaurering etter naturinngrep.

Re-Use the phosphorus

At a workshop during the 18th Organic World Congress, Istanbul October 2014, researchers from the Improve-P project discussed recycling of phosphorus...

Dreneringsprosjekt på TV

På NRK Vestlandsrevyen 16. oktober kunne ein sjå reportasje frå dreneringsfeltet i prosjektet DRAINIMP i Askvoll.

Vet vi nok om virkninger av endret jordarbeiding?

For å belyse hvordan ulik jordarbeiding påvirker miljø, agronomi og klima inviterer Bioforsk til seminar den 27. november.

Kick-off for AQUARIUS at Bioforsk, Ås

The newly granted EEA research project AQUARIUS had its official opening earlier this month.