Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Bladlus under lupen. Foto: Arnstein Staverløkk.
Det er ikke bare hagenæringen som importerer fremmede arter til Norge. Selv har forsker May-Guri Sæthre ved Bioforsk Plantehelse importert tusenvis av vestafrikanske insekter hit til landet – men de ligger alle på sprit eller sammenklemt mellom to glassplater.


Våronn Apelsvoll traktor II nær foto J Sch.jpg
Jorda sitt næringsinnhold er ikke konstant. Status endres fra dag til dag – avhengig av samspill mellom vær, planter, jordegenskaper og driftspraksis over tid. Det er utgangspunktet i en ny gjødslingsmodell, som kan snu opp ned på gjeldende praksis.


Vann: Foto: Ragnar Våg Pedersen
Parasitter, bakterier og virus forårsaker stadig sykdomsutbrudd ved at de kommer seg inn i vannforsyningen. Hvorfor skjer dette og hvordan kan man best bedømme helserisikoen til avløpsvann og tilhørende rensesystemer?


Lyngsviing Foto Bioforsk.jpg
Kulturlandskapstypen kystlynghei er en truet naturtype med egen handlingsplan for skjøtsel. Bioforsk Nord Tjøtta bidrar til å holde lyngheiene levende ved å arrangere kurs i tradisjonelle skjøtselstiltak som sviing.


Løpebille. Foto: Erling Fløistad
Mange hageeiere har gjenopptatt den årlige kampen mot invaderende snegler. En liten trøst kan kanskje være at man ikke må kjempe krigen alene. I naturen finnes det nemlig allerede flere allierte sneglemordere.


Berit Nordskog. Foto: Jon Schärer
Etter varmerekorder i mars, ble april et forholdsvis kjølig bekjentskap. En til to grader under normalen i første halvdel av måneden, viser tallene fra forsker Berit Nordskog og Landbruksmeteorologisk Tjeneste (LMT). Med over 80 stasjoner i jord- og hagebruksområder landet rundt tar de «tempen» på våren.


Arild Sletten Foto: Erling Fløistad
I flere tiår har forskningssjef Arild Sletten vært en ressurs og markant støttespiller for gartneri- og hagebruksnæringen i Norge. Da Sletten nylig gikk av med pensjon etter 42 år i Bioforsk, stilte Norsk Gartnerforbund opp og tildelte Sletten sin gullnål.


Nordlandshest til fjells. Foto: Alf Terje Jørgense
Turridning med Nordlandshest/Lyngshest gir barn og voksne muligheten til å oppleve den nordnorske naturen på en unik måte. Nordland fylke kan by på store naturopplevelser og turistvirksomheten er økende. Tiden er inne for å koble hest og naturopplevelser i reiselivet.


Verdiskapingspris 2008 vinnerprodukt på tallerken. Bilde: Rolf Ørjan Høgset, Arktisk Meny
Årets ”Matverksted” i Tromsø hadde 'Hva er mat fra Troms – og hva vil vi at det skal være?' som tema. En problemstilling lokalmatprodusenter i hele landet kjenner seg igjen i. For hvordan kan produsenter, reiselivsbransjen og serveringsbedrifter best jobbe sammen for å gi både turister og lokalbefolkningen gode opplevelser?


Kalv. Foto: Liv Jorunn Hind
På Mindland i Alstahaug kommune flytter rundt 50 melkekyr fra båsfjøs og inn i et nybygd løsdriftsfjøs, i slutten av april. Forskere fra Bioforsk Nord Tjøtta vil være til stede og studere hva som skjer med disse kyrne i integreringsprosessen.


471-480 av 946 | Første 10 Forrige 10 Neste 10 Siste 6

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Victor D. Norman blir styreleder i NIBIO

Landbruks- og matdepartementet har oppnevnt styre for Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO). Styreleder blir Victor D. Norman, professor ved N...

Faktaark om fugler i Finnmark

Bioforsk har nylig produsert 82 faktaark som bl.a. beskriver de viktigste fuglelokalitetene i Finnmark.

Felles satsing på innovasjon

Innovasjonssatsingen på Ås har fått navnet Innovasjonssenter Campus Ås.

PRESSEMELDING: Regional struktur for NIBIO

Interimsstyret for NIBIO, Norsk institutt for bioøkonomi, vedtok i dag en anbefaling for det nye instituttets regionale struktur med basis i hv...

CHeriScape - Konferanse om kulturarven i landskapet

Under den internasjonale konferansen «Landskape as community» i Oslo i mai, vil forskarar, forvaltninga og andre interesserte aktør...