Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
5. pakket jord.JPG
God agronomi er ekstra viktig for nordnorske gårdsbruk. Men er det mulig å få god jord- og plantekultur utført etter solid agronomisk kunnskap, med dagens arrondering av jordbruksarealet, tilskuddsprofil og krav til effektiv drift?


Vekstsesong Våronn Apelsvoll foto Jon Schärer (2).jpg
Vår og sommer er ofte sjekketid. Spesielt for bønder. I en travel våronn eller vekstsesong kan det være enklest å sjekke på nett. Det har Bioforsk gjort noe med, og alle nettbaserte tjenester er samlet på ett sted. Her finnes både Plantevernguide, Gjødslinghåndbok og VIPS – så er du oppdatert!


CenBio ingress lab Foto: Ragnar Våga Pedersen
Fremprovoserte dampeksplosjoner som bidrar til enklere nedbryting med bakterier - dette er bare én av metodene som tas i bruk av forskerne i CenBio når de skal utvinne mest mulig biogass fra ulike råmaterialer.


Greenbelt-kart_grønn.jpg
Bioforsk Svanhovd sitt populærvitenskapelige magasin; Barentswatch, er nå ute med nytt nummer. Denne utgaven har tittelen; "Visjonen om et grønt belte gjennom Europa». Fokus er rettet mot nord, til Fennoskandias grønne belte.


Forsøksfelt, Bioforsk Øst Apelsvoll. Foto: Audun Korsæth
Historisk sett er et jordbruk uten innslag av husdyr et relativt nytt fenomen. En slik produksjon kan skje på ulike måter. Her presenterer vi tre alternative produksjonsformer, en moderne, en ”gammeldags” og en basert på økologiske prinsipper.


Alger. Foto: Celine Rebours
En uke i algenes tegn. Det er hva Bioforsk, Norges Vel og Bellona skal sørge for i Bodø mot slutten av mai. Konferansen Alger 2012 går over to dager, men Bioforsk inviterer algeinteresserte til ytterligere to arrangementer samme uke.


Bygg illustrasjonsbilde foto Jon Schärer.JPG
Kan matrester og andre organiske avfallsprodukter være effektiv gjødsel for økologisk korn? I områder uten husdyr er gjødsel et stort problem, og et nytt prosjekt skal prøve ut ulike alternativer. Målet er høye og stabile avlinger i en situasjon der 70 prosent av økokornet må importeres.


Blåveis. Foto: Morten Günther.
Bioforsk Landvik har fått mye oppmerksomhet den siste uka takket være det rekordvarme været. Lenger nord er det fortsatt lite som minner om vår og sommer.


Brunskogsnegl på salat. Foto: Erling Fløistad.
Brunskogsneglen foretrekker isbergsalat framfor brokkoli. Det har åttendeklassinger ved Holtan ungdomsskole i Horten nylig funnet ut i et tverrfaglig forskningprosjekt. Bioforsk Plantehelse samarbeider med Horten natursenter for å få flere ungdommer interessert i forskning.


Laks. Foto: Anita Land
Med riktige valg av mat kan vi redusere utslippa av klimagasser betraktelig. Det viser en ny rapport fra Bioforsk Økologisk, skrevet av ernæringsfysiolog Lena Lie Nymoen og seniorrådgiver ved Idébanken, John Hille. De gir råd om menyer på sjukehjem, og viser hvordan kommunene kan gjøre kloke klimavalg.


471-480 av 933 | Første 10 Forrige 10 Neste 10 Siste 3

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

PRESSEMELDING: Regional struktur for NIBIO

Interimsstyret for NIBIO, Norsk institutt for bioøkonomi, vedtok i dag en anbefaling for det nye instituttets regionale struktur med basis i hv...

CHeriScape - Konferanse om kulturarven i landskapet

Under den internasjonale konferansen «Landskape as community» i Oslo i mai, vil forskarar, forvaltninga og andre interesserte aktør...

Ås-miljøet satser på gründere

Ås-miljøet har gjennom flere år lagt ned betydelig innsats i å kommersialisere gode idéer fra forskning.

Skal forske på kvalitetene i norsk ull

Den norske ulla har god krus – og dermed god spenst og styrke. Likevel blir importert ull ofte brukt i norske ullprodukter.

Pressemelding fra Bioforsk om regional lokalisering

Styret i Bioforsk vedtok 10. mars en anbefaling knyttet til framtidig regional lokalisering. Mange enheter blir berørt.