Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Juletreutsalg. Foto: Ragnar Våga Pedersen
Et flott juletre fortjener godt stell. Etter kjøp eller hugst kreves nemlig litt innsats og omtanke for at det skal holde seg friskt og grønt jula ut. Det viktigste er en gradvis temperering før det settes i stua, og deretter nok vann.  


overvåkning_latvia.jpg
I begynnelsen av desember i år la regjeringen frem ny stortingsmelding der man går inn for å øke norsk matproduksjon i takt med befolkningsveksten. Dette kan ha negative ringvirkninger i form av nitrogentap til luft og vann.


Julekaker. Foto: iStockphoto.com
Ein har fleire urter som kan nyttast i julebaksten, her er det berre fantasien som set grenser. Kanskje det er på tide å lage seg nokre nye baketradisjonar?


Saigon River, Vietnam. Foto: Marianne Mork
Ulovlig jakt og ureglementert bruk av naturressursene er en stor utfordring i Vietnams nasjonalparker. Ofte er det mangel på kunnskap blant innbyggerne det skorter på.


Hairtrap.jpg
I 2011 plasserte Bioforsk Svanhovd ut 27 hårfeller i et 5 km x 5 km rutenett (675 kvadratkilometer) i Hattfjelldal. Det ble samlet inn elleve hårprøver fra fem ulike hårfeller, men ingen av hårprøvene var fra bjørn.


førtseslått byggro kvithamar 2_ 676web.jpg
Kornbønder kan dyrke sin egen gjødsel, og samtidig få energi fra biogassproduksjon. En kombinasjon av grønngjødsling og produksjon av biogass utnytter nitrogenet godt og gir gode avlinger, viser et forskningsprosjekt i samarbeid mellom Bioforsk og UMB. Metoden kan utvikles videre.


Høsting av grisetang Foto C Rebours.jpg
Makroalgeindustrien i Europa driver både høsting og dyrking av tang og tare, og Norge er en stor
aktør. Bioforsk Nord Bodø samarbeider med partnere fra flere EU-land i Interreg-prosjektet NETALGAE for å skape et nettverk av aktører innad industrien.


Larven av rognebærmøll. Foto: Erling Fløistad
En doktorgradsavhandling om gener og luktrespons gir et nytt bidrag i kampen mot rognebærmøll. Som andre insekter bruker den luktesansen som «GPS» for å finne sine vertsplanter, men i år med lite rognebær «lukter» den seg i stedet frem til eplehager for å legge egg.


Klima kuer - OA Finnes.JPG
Nord-norske bønder ser flere muligheter enn problemer som følge av klimaendringene. De er mer bekymret for endringer i regelverk og økonomi. Det viser et tverrfaglig forskningsprosjekt om landbrukets sårbarhet og tilpasningsevne til klimaendringer i nord.


coroado ingressbilde
The COROADO project has officially been launched during the kickoff meeting on 22 – 25 November in Nauplion, Greece. The overall objective of the COROADO project is to assess the potential of various water recycling and reuse technologies for Latin America, in rural and agricultural areas in the context of climate change and water scarcity mitigation.


471-480 av 889 | Første 10 Forrige 10 Neste 10 Siste 9

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Vil utvikle lokale frø lokalt

I deltakende planteforedling utvikles lokale frøsorter lokalt, med bonden som aktiv partner. Kan dette også gjøres i Norge?

Risikovurdering av billen Agrilus planipennis som angriper asketrær

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har vurdert sannsynligheten for at asiatisk askepraktbille skal etablere seg i Norge.

Økt kapasitet på jordarbeidingsseminar!

Vi har nå fått større lokaler og kan ta imot flere deltakere. Påmelding snarest.

Winter injuries on golf courses

The issue of turf grass winter survival was highlighted at a seminar in Norway 11-12 November.

Meitemarkhefte i ny utgave

Meitemarken er mer populær enn man skulle tror. Faktaheftet fra 2007 er derfor gitt ut i ny utgave.