Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
gras høyvending foto Jon Schärer.jpg
Avlingsnivået på gras og andre engvekstar har gått litt ned dei siste åra. Det skjer til trass for betre sortar og meir kunnskap. Jordpakking, mindre gjødsling, dårlegare drenering og jordkultur er viktige årsaker.


Hvete. Foto: Runhild Dammen.
Integrerte planteverntiltak er viktig for å redusere bruken av kjemiske midler i hveteproduksjonen. I områder med intensiv korndyrking anbefales vekstskifte, og nye forsøk viser at bruk av andre forgrøder enn hvete gir både økte avlinger og noe høyere proteininnhold.


Særheim. Foto: Marianne Mork-Olsvik
Med 150 kunnskapsarbeidsplasser er Rogalands landbrukspark Norges største kompetansesenter for landbruk. Bioforsk Vest Særheim har i flere år arbeidet for å styrke det landbruksfaglige miljøet, og ni institusjoner tilknyttet Særheim utgjør det nye kompetansesenteret.


Lefser. Foto: iStockphoto
Prosjektet Matopplevelser på Helgeland har til hensikt å sikre at turister får «smaken av Helgeland», gjennom å motivere lokale serveringssteder til økt fokus på nord-norske råvarer og matretter med lokal historie. Forprosjektet går nå inn i sitt andre år.


Golf. Foto: Crestock
I dagene 24.-26. juni møtes europeisk og nordamerikansk plen-ekspertise i Kristiansand. Den tredje konferansen i sitt slag noensinne, arrangeres i år av Bioforsk Turfgrass Research Group. Totalt forventes om lag 200 deltakere.


Rice ris foto RVP.jpg
Changes in monsoonal patterns can be harmful to food production and food security in Bangladesh. In a new project, Bioforsk will jointly with two institutes in Bangladesh, look at how the agricultural sector in this region can develop relevant technology for food, plants and waters – in preparation for the climate change impacts.


FaggruppeKlima. Foto: Bert Drake
Nydyrking av myr gir lave dyrkingskostander, men er dyrt dersom man tar hensyn til klimagassutslipp og miljøkostnader. Beregninger viser dessuten at det er et unødvendig tiltak for samlet vekst i landbruket.


Havre. Foto: Annbjørg Øverli Kristoffersen
Fusarium-forskerne i Bioforsk, i samarbeid med Norsk Landbruksrådgivning, ønsker å mobilisere landets havredyrkere. Registrer dyrkingsopplysninger og partinummer fra 2011 på vips-landbruk.no og vær med i trekningen av iPads.


RIB på havet. Foto: Benn Henriksen
Bærekraftig havrafting med RIB blir ofte sett på som en selvmotsigelse. Men slik trenger det ikke være. Bioforsk Nord Tjøtta har sett på hvordan man kan drive med havbaserte aktiviteter på naturens premisser.


Jordbærsnutebillen. Foto: Atle Wibe, Bioforsk Økologisk
Norge, England, Sverige, Sveits, Danmark og Latvia satsar til saman over 6,5 millionar kroner for å bli kvitt farlege sprøytemiddel i dyrking av jordbær og bringebær. Det store utviklings- og forskingsprosjektet blir leia av forskingssjef Atle Wibe frå Bioforsk Økologisk.


471-480 av 915 | Første 10 Forrige 10 Neste 10 Siste 5

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Utvikler undervisningslab på Svanhovd

Bioforsk har fått tilskudd fra Miljødirektoratet til å utvikle et genetisk undervisningslaboratorium for barn, studenter og voksne....

Rapport: Regional struktur i Bioforsk

Styret i Bioforsk behandlet 14. januar rapporten som omhandler infrastrukturen i Bioforsk.

Stor interesse for helhetlig vurdering av jordarbeiding

Pløye, harve eller så direkte i stubbåkeren. Hva er best for miljøet, matproduksjonen og bondens økonomi?

Økologisk mat øker i Norden

Omsetningen av økologisk mat øker i alle de nordiske landene, men utgangspunktene er svært forskjellige.

Uten jord, ingen liv: 2015 er FNs internasjonale jordår

5. desember er det Verdens jorddag som markerer startskuddet for FNs internasjonale jordår i 2015.