NIBIO
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Gamle nyheter fra Bioforsk
Innen korndyrking har bruk av glyfosat økt sammen med redusert jordarbeiding de siste åra. Foto: Marit Almvik
Redusert jordarbeiding i kornåkeren gir mange fordeler for miljøet. Men også ugraset trives da. Fravær av plogen øker derfor behovet for sprøyting med glyfosat.


Deltagere på Bioforsk-konferansen 2012. Foto: Morten Günther.
Planleggingen av Bioforsk-konferansen 2013 er i full gang. Forskningsdirektør Nils Vagstad og prosjektleder Kari Munthe ønsker gamle og nye deltagere hjertelig velkommen til Hamar.


Blåbær. Foto: iStockphoto.com
De norske ville blåbærene er mye sunnere enn amerikanske blåbær, men likevel importeres bær til industrielt formål i Norge. Nå undersøker forskere om det er mulig å gjøre business av norske blåbær.


Algemat fra "Hanne på høyden". Foto: Pierrick Stévant
Etter en vellykket algekonferanse vil Bioforsk og Norges Vel samarbeide videre for å bygge opp en robust algenæring. – Vi tar ansvar for den forskingsfaglige delen, mens Norges Vel vil ha kontakt ut mot de som vil satse og utvikle dette som næring, sier Åsbjørn Karlsen i Bioforsk Nord Bodø.


Flisproduksjon_C.Uhling.JPG
Bioforsk Nord utførte vintersesongene 2009 og 2010 feltforsøk med bruk av grov flistalle til sau og storfe. Utprøvingen er en del av prosjektet ProLocal, hvor man skal dokumentere dyrevelferd, energiutnyttelse og økonomi ved bruk av lokalprodusert grov flis og torv i et kretsløpsbasert husdyrhold.


Vekstsesongen 2010. Illustrasjonsbilde Jon Schärer.JPG
Husdyrgjødsel inneholder de fleste næringsstoffene plantene trenger. Det gjelder også for korn, der Bioforsk prøver ut kombinasjoner med bruk av husdyrgjødsel og mineralgjødsel.


Alger 2012 TV-kokk Hanne Frosta tilbereder sukkertare.JPG
Konferansen "Alger 2012" ble offisielt åpnet i Bodø onsdag formiddag. Den internasjonale konferansen er den bredeste algekonferansen i Norge noensinne.


Celine Rebours under åpning av konferansen. Foto Pierrick Stévant.
Alger kan bli vår nye store vekstnæring, og denne uka er Bodø møtested for produsenter, forskere og næringsaktører fra store deler av verden. Først gjennom seminar i det europeiske nettverket NETALGAE, og onsdag åpnet «Alger 2012».


Spar gjødsel. Foto: istockphoto.com
Livet slik vi kjenner det er umulig uten fosfor. En begrenset ressurs som opplever stadig økt etterspørsel. Hva kan vi gjøre for å forhindre at livsviktige fosforreserver går tapt?


Blomster_2i.jpg
Seniorforsker Trond Knapp Haraldsen gjester torsdag 10. mai forbrukerprogrammet TV2 hjelper deg. Her gir han råd om hvilken jord du helst bør velge, enten du er av den bedagelige eller mer ambisiøse typen.


471-480 av 956 | Første 10 Forrige 10 Neste 10 Siste 6

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Kjøttkakas historie

Hvor kommer kjøttkaka fra, hvor gammel er den, og hva inneholder denne kjøttklumpen egentlig?

Sju tips for å skape gode matopplevelser

Sju gode, forskningsbaserte tips til hvordan spisesteder kan skape gode og unike matopplevelser til sine gjester.

NIBIO tilstede i hele landet

Landbruks- og matdepartementet har vedtatt endringer og omstruktureringer i den regionale tilstedeværelsen for NIBIO.

Produktivt år for Norsk senter for bioenergiforskning

Forskere tilknyttet Norsk senter for bioenergiforskning, publiserte rekordmange vitenskapelige artikler i 2014. 

Victor D. Norman blir styreleder i NIBIO

Landbruks- og matdepartementet har oppnevnt styre for Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO). Styreleder blir Victor D. Norman, professor ved N...