Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Pærebrann angrep. Foto Erling Fløistad.jpg

Bekjempelsen av plantesjukdommen pærebrann fortsetter i 2011. Med en budsjettramme på seks millioner kroner omfatter planen rydding, overvåking, kartlegging og forebyggende arbeid. I fjor ble alle nye registrerte utbrudd sanert, viser rapporten for Aksjon pærebrann 2010.



Rynkerose-20030703ef0073.jpg
Det er en nasjonal målsetting å begrense spredning av fremmede arter. Bioforsk har utviklet en metode for identifisering av konfliktarealer mellom fremmede plantearter og naturverninteresser.


Kirsty McKinnon.jpg

Kirsty McKinnon ved Bioforsk Økologisk kommer i disse dager med ei praktbok om kjøkkenhage for norsk klima. Forfatteren mener en kjøkkenhage kan ha stor verdi for den enkelte, men også for den totale matproduksjonen.



Hestekastanjetrærne i Bygdøy allé får behandling. Foto: Jon Maximilian Våga Sandbu

Kan mykorrhiza-sopp redde kastanjene i Bygdøy allé? Det håper forsker Erik Joner i Bioforsk, som denne uka prøver en ny metode for å redde de ærverdige gamle trærne. Oppskriften er å injisere mykorrhiza-sopp sammen med spesiallaget gjødsel.



Seniorforsker Trond Knapp Haraldsen. Foto: Morten Günther.

Telehiv og sprekkdannelser på norske veger har denne vinteren gjort skade for mangfoldige millioner. Nå mener forskerne at omfattende vegsalting kan ha bidratt til å øke skadene.



Arktisk lammekjøtt: lam i fjellet. Bilde: Arne Ivar Hanssen

Påsken er høysesong for lammekjøtt. Men er det en myte at norske lam har særegen smak og kvalitet? Bioforsk-rapporten "Arktisk lammekjøtt" viser at lam som har beitet i utmark har spesielle kvaliteter - dersom de unike, norske vekstforholdene utnyttes godt i hele produksjonskjeden.



DSC_5294.JPG

Søtere bær, friskere bær og lengre sesong. Norske bær har fått et løft, men mer er i vente.  Det mener Ola Heide, som fyller 80 år og kan kalles en ekte seniorforsker i Bioforsk sin faggruppe bær. Gruppen har store forventninger til den videre satsingen på bær til friskkonsum.   



Korn foto Jon Schärer.JPG

I de senere år er det registrert økende forekomster av Fusarium-toksiner i norskprodusert korn. Bioforsk har nå utviklet en dyrkingsveileder med råd om hvordan en kan redusere risikoen for utvikling av mykotoksiner (soppgifter).



5-ganger-i-uka-014small.jpg

Som næringsmiddel er poteten en nærmest komplett matvare fra naturens side, og mangler egentlig bare litt fett for å være fullverdig næring. I de nye norske kostrådene har poteten blitt tatt ut av "5 om dagen", men anbefales som en del av et variert kosthold.



Kuer.jpg

Øk lagerkapasiteten og få husdyrgjødselen ut om våren. Det er noen av rådene fra Bioforsk, utarbeidet etter en evaluering av "Pilotordningen for miljøvennlig spredning av husdyrgjødsel".



471-480 av 797 | Første 10 Forrige 10 Neste 10 Siste 7

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Grønne tak og regnbed på Særheim

Bioforsk Vest Særheim og Exxon Mobil samarbeider med Stavanger kommune om bruk av grønne tak og regnbed.

Resultater verdiprøving

Resultatene fra offisiell verdiprøving av nye sorter korn, fôrvekster og potet er klare.

Populært "Grovfôr til hest"

Det er stor interesse for seminaret «Grovfôr til hest», som markerer avslutninga på et svensk-norsk forskingsprosjekt.

Frukt og bær under høyt trykk

Kan en utvikle nye produkter fra frukt og bær gjennom høytrykksprosessering? Bioforsk Vest Ullensvang deltar i et nytt prosjekt.

Forskningsdirektøren i Bioteknologinemnda

Forskningsdirektør i Bioforsk, Nils Vagstad er utnevnt som medlem i Bioteknologinemnda, for perioden 1. januar 2014 til 31. desember 2017.