Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Christieparken i Bergen. Foto: Venche Talgø
Sjukdom på grunn av Phytophthora er de siste årene funnet på bøk i Norge. Den kan ta livet av store trær på relativt kort tid, og forskere i Bioforsk betegner det som alarmerende når smittede trær er registrert i bynære skogholt både i Haugesund, Stavanger og ikke minst den kjente bøkeskogen i Larvik.


Åpning av den nye biogasslaben på Ås. Foto: Ragnar Våga Pedersen.
Biogassforskerne og stipendiatene på Campus Ås flytter i disse dager inn i nytt laboratorium, med biogassreaktorer og avansert analyseutstyr i verdensklasse.


Clarion Hotell Gardermoen
Bioforsk-konferansen nærmer seg med stormskritt og vi nærmer oss nå 500 påmeldte deltagere. Selv om den opprinnelige fristen har gått ut tar vi fortsatt imot påmeldinger.


Gammelnorsk sau. Foto: Thomas H. Carlsen
I et nytt internasjonalt prosjekt skal Bioforsk Nord Tjøtta se på hold av økologisk gammelnorsk sau i kombinasjon med skjøtsel av verdifulle kulturlandskap. Prosjektet skal danne grunnlag for næringsutvikling og bedre økonomi innen økologisk sauehold i Nordland.


Harald Lossius. Foto: Ragnar Våga Pedersen
Harald Lossius er ansatt for nye seks år som administrerende direktør i Bioforsk. Nåværende tilsettingsforhold utløper 1. april 2012.


Kuer foto Jon Schärer.jpg
Gårdsbasert biogassproduksjon er en viktig del av oppskriften for at Dagros og andre norske husdyr skal få bedre balanse i eget klimaregnskap. Det er stor interesse for å bygge mindre anlegg i landbruket, men i vannkraftlandet Norge er utfordringen å få husdyrgjødsel til å bli konkurransedyktig energi. 


Kystlynghei Foto Velle.jpg
Endringar i tradisjonell bruk er ein av den største trugslane for kystlyngheiene i dag, og opphøyr i beiting og sviing fører til at kystlyngheiene gror igjen med kratt og skog. Men det viser seg at det er restaureringspotensiale, også i gammal lynghei.


Biogassanlegg på Tingvoll gard
Husdyrgjødel og fiskeavfall skal bli til biogass som skal brukes til oppvarming av hus og kirke. Bioforsk Økologisk er innvilget forskningsmidler over jordbruksavtalen, til et nytt og banebrytende prosjekt, som støtter opp om samarbeid mellom landbruk og havbruk.


Juletre. Foto: iStockphoto.com
Vi i Bioforsk ønsker alle våre lesere, kunder, samarbeidspartnere og øvrige forbindelser en riktig god jul og et godt nytt år. Med vår visjon ”Mat, miljø og muligheter” ser vi frem til et fortsatt godt samarbeid med nye prosjekter, artikler, publikasjoner og forhåpentligvis gode resultater også i 2012.


Juletreutsalg. Foto: Ragnar Våga Pedersen
Et flott juletre fortjener godt stell. Etter kjøp eller hugst kreves nemlig litt innsats og omtanke for at det skal holde seg friskt og grønt jula ut. Det viktigste er en gradvis temperering før det settes i stua, og deretter nok vann.  


471-480 av 897 | Første 10 Forrige 10 Neste 10 Siste 7

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Økologisk mat øker i Norden

Omsetningen av økologisk mat øker i alle de nordiske landene, men utgangspunktene er svært forskjellige.

Uten jord, ingen liv: 2015 er FNs internasjonale jordår

5. desember er det Verdens jorddag som markerer startskuddet for FNs internasjonale jordår i 2015.

Lengre beite- og vekstsesong og større avlinger

Det vil være noen av konsekvensene med klimaendringene for det arktiske landbruket.

Vil utvikle lokale plantesorter lokalt

I deltakende planteforedling utvikles lokale plantesorter lokalt, med bonden som aktiv partner. Kan dette også gjøres i Norge?

Risikovurdering av billen Agrilus planipennis som angriper asketrær

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har vurdert sannsynligheten for at asiatisk askepraktbille skal etablere seg i Norge.