Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
GL26 Sauesvingel.jpg
I 1999 vedtok stortinget at Hjerkinn skytefelt på Dovrefjell skulle avhendes og restaureres. I praksis betyr det å fjerne flest mulig spor etter anleggsområdet og sørge for at gress og andre naturlige vekster igjen vil spire og gro. Lokale frø ble håndplukket, og det tok seks år å produsere nok frø.


Snøhetta. Foto: Morten Günther.
Arvemateriale (DNA) fra seks ulike fjellplanter er analysert for å finne ut hva slags lokalt plantemateriale som kan gjøre områder grønne igjen etter naturinngrep. Resultatene kan få konsekvenser for en ny forskrift i naturmangfoldloven.


villsau_THC.jpg
Mytene florerer rundt den gammelnorske sauerasen, eller «villsauen» som den også kalles. Forskere ved Bioforsk Tjøtta har samarbeidet med forskermiljøet på Færøyene. For å komme til bunns i mytene har man sett nærmere på sauens faktiske egenskaper.


Juletre. Foto: iStockphoto.com
Julen nærmer seg og Skog og landskaps juletreguide er oppdatert med flere artikler og nyttig informasjon om juletrær og pyntegrønt.


Deltagere på Bioforsk-konferansen 2012. Foto: Morten Günther.
Programmet for Bioforsk-konferansen 2015 er nå klart og det er på tide å ønske gamle og nye deltagere hjertelig velkommen tilbake til Scandic Hotel Hamar. Sett av dagene 4.-5. februar 2015.


mark foto AL.jpg
- Vi er avhengig av livet i den mørke jorda. I jorda finnes det et mangfold av gode hjelpere, både for bonden og for matproduksjonen, forteller Reidun Pommeresche ved Bioforsk Økologisk.


hurtigrute 7.JPG
Lengre vekstsesong, men mer leiejord og store avstander. Store dyrkingsarealer, men ofte hindringer for å ta det i bruk. Temaet for årets hurtigruteseminar var "Arktisk landbruk om ti år".


Grønnsaker. Foto: Ragnar Våga Pedersen
Potensialet for utvikling av nordlige plantesorter er stort, men det er essensielt med en grundig forhåndsanalyse av frørettigheter og hva markedet etterspør.


Formidling kurs Agropro
Forskning har liten verdi hvis ikke kunnskapen som genereres blir delt og tatt i bruk. Helt fra starten har forskningsprosjektet AGROPRO lagt ned en betydelig innsats på formidling og kommunikasjon med bønder og andre aktører, bl.a. ved å arrangere markdager, konkurranser, feltvandringer og fagmøter.


Golf 2 ingressbilde .foto Agnar Kvalbein.JPG
Plast eller annet vinterdekke på golfgreenen kan hindre vinterskader og gi tidligere sesongstart. Isbrann og overvintringsskader er et problem for golfbaner i Norden, og forskere har undersøkt ulike tiltak for at golfgraset skal takle vinteren bedre.


11-20 av 905 | Første 10 Neste 10 Siste 5

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Utvikler undervisningslab på Svanhovd

Bioforsk har fått tilskudd fra Miljødirektoratet til å utvikle et genetisk undervisningslaboratorium for barn, studenter og voksne....

Rapport: Regional struktur i Bioforsk

Styret i Bioforsk behandlet 14. januar rapporten som omhandler infrastrukturen i Bioforsk.

Stor interesse for helhetlig vurdering av jordarbeiding

Pløye, harve eller så direkte i stubbåkeren. Hva er best for miljøet, matproduksjonen og bondens økonomi?

Økologisk mat øker i Norden

Omsetningen av økologisk mat øker i alle de nordiske landene, men utgangspunktene er svært forskjellige.

Uten jord, ingen liv: 2015 er FNs internasjonale jordår

5. desember er det Verdens jorddag som markerer startskuddet for FNs internasjonale jordår i 2015.