Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Jihong og tobakken
Forskarar ved Bioforsk arbeider med å utvikle ein livreddande vaksine mot denguefeber, ein sykdom som for tida rammar Asia hardt. Vaksinen vil vere basert på den same teknologien som brukast i ZMapp Ebola medisin, og nytte tobakksplanter til å utvikle antistoff.


Transformert tobakk. Foto: E. Fløistad
Ei satsing på global helse og ut av boksen-tenking førte til at professor Charles Arntzen kunne utvikle ein medisin for Ebola frå genmodifiserte tobakksplanter.Havre Fusarium 2.JPG
Selamawit Tekle Gobena forsvarer 17. oktober 2014 sin doktoravhandling om effektene av Fusarium-infeksjon i havre, ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). 


Fangst av vannlevende organismer i Pasvikelva. Foto: Tor-Arne Bjørn.
Pasvikdalens unike natur er en fantastisk arena for læring og opplevelse. Det fikk en gruppe ungdomsskoleelever og lærere fra Norge, Finland og Russland erfare tidligere denne måneden.


Høymole.jpg
Neste år blir bokserien om plantevern og plantehelse i økologisk landbruk fra Bioforsk Plantehelse komplett, ved at det gis ut et femte bind, om ugras i eng og beite. Forsker Lars Olav Brandsæter leder arbeidet. Hva er status for tiltakene vi kan sette inn mot ugras i økologisk drift – og er det nye tiltak i sikte?


sau2 foto AL.jpg
Store område med godt beite går ut av produksjon i Norge. Samtidig viser prognosene til Nortura at vi har for lite norsk lammekjøtt og storfekjøtt. Kva skal til for at vårt moderne landbruk igjen tar i bruk areala som ligg brakk? Det undersøker forskarane ved Bioforsk Økologisk i prosjektet BeiteRessurs.


Lagoons måker.jpg
VIDEO: What kind of impacts can climate- and socio-economic change have on European lagoons? In this video, researchers explain the methodology used and highlight some of the outcomes and results from the Lagoons-project, which is soon drawing to a close.


Meitemark
Lisbeth Schnug forsvarer 3. oktober 2014 sin doktoravhandling "Single and mixture toxicity of biocides to soil invertebrates – from the laboratory to the field scale", ved Universitetet i Oslo.


Stand Bioforsk hodetøy Forskningstorget 2014.JPG
Tema for Forskningsdagene 2014 var kommunikasjon. Bioforsk Nord Tjøtta presenterte sitt samarbeidsprosjekt med Veterinærinstituttet og NMBU, om termoregulering hos hest. Prosjektet har utviklet en metode for åkommunisere med hester via symboler, for å få et bedre innblikk i deres behov.


Det meste av kalken blir nå spredd med kalkvogn av entreprenør. Foto: Franzefoss Miljøkalk AS.
Det brukes for lite kalk i jordbruket. De siste ti åra har forbruket gått mye ned, med resultat at jorda forsures. En optimal pH gir bedre plantevekst, bedre utnytting av gjødsel og mindre næringstap.


11-20 av 888 | Første 10 Neste 10 Siste 8

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Risikovurdering av billen Agrilus planipennis som angriper asketrær

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har vurdert sannsynligheten for at asiatisk askepraktbille skal etablere seg i Norge.

Økt kapasitet på jordarbeidingsseminar!

Vi har nå fått større lokaler og kan ta imot flere deltakere. Påmelding snarest.

Winter injuries on golf courses

The issue of turf grass winter survival was highlighted at a seminar in Norway 11-12 November.

Meitemarkhefte i ny utgave

Meitemarken er mer populær enn man skulle tror. Faktaheftet fra 2007 er derfor gitt ut i ny utgave.

Norske frø til revegetering

I november oppsummeres et fireåring forskningsprosjekt om bruk av stedegent plantemateriale til restaurering etter naturinngrep.