Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
2_A-pectinatae_Fig4_VT.JPG
Våren er en travel tid for juletredyrkere. I disse dager lanseres en ny bok om skader i juletrefelt. Den skal hjelpe juletredyrkere og rådgivere med å gi riktig skade- eller sykdomsdiagnose i juletrefeltene.


Tidligpotet 3 frostvatning nær foto Erling Stubhaug.JPG
- Kjempeforhold i påska, rapporterer Gurine Seland, og tenker potet – ikke ski. Årets tidligpoteter i Reddal fikk nemlig en sen, men svært god start.


Meitemark i jord. Foto: Ragnar Våga Pedersen
Ny teknologi gjør at forskerne kan gjøre dypdykk i det mest artsrike området i verden, nemlig jorda. I et gram jord kan forskerne finne opptil 10 000 forskjellige arter.


Brunskogsnigel. Foto: E. Fløistad
Plantesjukdomen Phytopthora øydelegg bøkeskog og er, nett som brunsniglar, vanskeleg å verte kvitt. No synar forsøk at det kan vera ein samanheng mellom desse to plagene. Avføringa til brunskogsniglane kan faktisk spreia sjukdomen.


Tobakksplante. Foto: Erling Fløistad.
Researchers will genetically modify tobacco plants to produce enzymes that can break down biomass from forest raw materials. This may lead to a more effective, economic and sustainable production of biofuels.


Bygg. Foto: U. Abrahamsen
Håvar Flønes fra Selbu gikk av med seieren i Avlingskampen 2014 der målet var å dyrke frem landets beste grasavling målt i mengde og kvalitet. I år er det seks dyktige kornbønder med hver sin landbruksrådgiver som skal i ilden. De skal kjempe om å ta den aller største byggavlingen.


Åkerlandskap med raps Foto Erling Fløistad.jpg
Frøene er små, men plantene er bra for jorda, og Norge har et stort potensiale. Vi snakker om produksjon av protein og olje fra oljevekster. Oljevekster dyrka i Norge kan være med å erstatte soya fra Brasil i fôret til dyra, mener forskerne. I tillegg kan det løse noen problemer i korndyrkinga.


Tomater. Foto: Ragnar Våga Pedersen.
Tomatsalget eksploderte etter at forskerne fant ut hvor sterke meninger folk faktisk har om tomaten.


Grønn spiss i eple. Foto: E. Fløistad.
Det vert i desse dagar observert knoppsprett (grøn spiss) i fruktområda i Ryfylke og indre Sogn. Dermed startar varsling av epleskurv i VIPS (www.vips-landbruk.no) - eit viktig hjelpemiddel for å kontrollera ein av dei viktigaste skadegjerarane i eple.


Sau i forsøksfjøset_Grete H.M. Jørgensen.jpg
Visste du at sauens rap inneholder farlige klimagasser? I forsøksfjøset til Bioforsk på Tjøtta forskes det på metangass.


11-20 av 944 | Første 10 Neste 10 Siste 4

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Victor D. Norman blir styreleder i NIBIO

Landbruks- og matdepartementet har oppnevnt styre for Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO). Styreleder blir Victor D. Norman, professor ved N...

Faktaark om fugler i Finnmark

Bioforsk har nylig produsert 82 faktaark som bl.a. beskriver de viktigste fuglelokalitetene i Finnmark.

Felles satsing på innovasjon

Innovasjonssatsingen på Ås har fått navnet Innovasjonssenter Campus Ås.

PRESSEMELDING: Regional struktur for NIBIO

Interimsstyret for NIBIO, Norsk institutt for bioøkonomi, vedtok i dag en anbefaling for det nye instituttets regionale struktur med basis i hv...

CHeriScape - Konferanse om kulturarven i landskapet

Under den internasjonale konferansen «Landskape as community» i Oslo i mai, vil forskarar, forvaltninga og andre interesserte aktør...