Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Spirende høsthvete. Foto Erling Fløistad
EUs overvåkingssystem for kornavlinger og matsikkerhet blir nå anbefalt å implementere en norsk overvintringsmodell for høsthvete. Nederlandske forskere anbefaler dette etter å ha testet Bioforsk-modellen i et prosjekt for overvåking av kornavlinger i Russland.


OveBergersen_måleutstyr.jpg
Norsk jord er smekkfull av kulturminner fra middelalderen. I samarbeid med arkeologer fra NIKU jobber forskere ved Bioforsk med å avdekke om bevaringsforholdene for disse kulturminnene er gode eller dårlige.


Nordlandshest/lyngshest (foto: Grete H.M. Jørgensen)
Hesteturisme er storindustri i utlandet. Nå er tiden kommet for å koble opplevelsen av det nordnorske landskapet til den nordnorske hesterasen Nordlandshest/lyngshest.


jordvern pløying illustrasjon J.Sch.JPG
Han vil ikkje selja plogen. – Men pløy berre når det trengst, seier forskar Hugh Riley etter 35 år med forsøk.


Høyensilasje Foto Astrid Johansen.JPG
Økt bruk av høyensilasje og rundball gir nye utfordringer for hestefolket. Innplastet fôr gir potensiell risiko for mugg eller gjærsopp, noe som igjen kan føre til helseproblem hos hesten.


Slik ser levende elvemusling ut når de lever på elvebunnen. Foto: Paul Eric Aspholm, Bioforsk.
I filmen "Tilbake til fremtiden" benytter Marty McFly en DeLorean DMC-12 for å reise tilbake i tid. I virkelighetens verden bruker Paul Eric Aspholm og partnerne hans muslinger, diamantsag og et mikroskop.


Kvekemaskin
Ein nyutvikla kvekemaskin kutter av røtene på ugraset slik at det går an å nedkjempe kveka utan sprøyting. Neste plan for forskarane: Ein tistelrotkuttar.


appelsin_Morten Günther.jpg
Forsker Trond Rafoss ved Bioforsk Plantehelse har ledet et europeisk arbeid for å vurdere smitterisikoen av en plantesykdom som angriper sitrusfrukter. Risikovurderingen kan få store handelspolitiske konsekvenser.Hvit PCN
Strenge regler gjer at Noreg framleis kan produsere setjepotetar. I andre land finst det snart ikkje att område utan potetcystenematodar.


Støling er ein naturleg del av drifta på dei fleste mjølkeproduksjonsbruka i Valdres. Foto Hanne Sickel
Hvordan kan man drive økonomisk og økologisk bærekraftig produksjon av kvalitetsmat i fjellbygdene og samtidig opprettholde stølslandskapet? Det var utgangspunktet for stipendiat Hanne Sickel sitt doktorgradsarbeid.


11-20 av 797 | Første 10 Neste 10 Siste 7

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Grønne tak og regnbed på Særheim

Bioforsk Vest Særheim og Exxon Mobil samarbeider med Stavanger kommune om bruk av grønne tak og regnbed.

Resultater verdiprøving

Resultatene fra offisiell verdiprøving av nye sorter korn, fôrvekster og potet er klare.

Populært "Grovfôr til hest"

Det er stor interesse for seminaret «Grovfôr til hest», som markerer avslutninga på et svensk-norsk forskingsprosjekt.

Frukt og bær under høyt trykk

Kan en utvikle nye produkter fra frukt og bær gjennom høytrykksprosessering? Bioforsk Vest Ullensvang deltar i et nytt prosjekt.

Forskningsdirektøren i Bioteknologinemnda

Forskningsdirektør i Bioforsk, Nils Vagstad er utnevnt som medlem i Bioteknologinemnda, for perioden 1. januar 2014 til 31. desember 2017.