Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Golf 2 ingressbilde .foto Agnar Kvalbein.JPG
Plast eller annet vinterdekke på golfgreenen kan hindre vinterskader og gi tidligere sesongstart. Isbrann og overvintringsskader er et problem for golfbaner i Norden, og forskere har undersøkt ulike tiltak for at golfgraset skal takle vinteren bedre.


Blomsøya. Foto: Annette Bär
Bolyst og mobilisering er viktige stikkord i jobben med å holde distriktene levende. Det var også fokus på et seminar arrangert av den nyetablerte Syv Søstre natur- og kulturpark, i Alstahaug kommune på Helgeland.


P1000686.JPG
A national workshop on climate change and water is taking place at Walamtari in Hyderabad on the 13th and 14th of November.


Tobakksplante. Foto: Erling Fløistad.
Moderne bioteknologi er mye mer enn genmodifiserte planter som mat til mennesker og dyr. Det er også døråpneren til framtidas bioøkonomi, påpeker forskere som arbeider med GM-teknologi.


gras.jpg
Når og hvor ofte bør enga høstes for å få størst mulig avling? Hvilke faktorer betyr mest for avlingsnivået – og hvordan kan man oppnå best mulig grovfôrkvalitet? Eksisterende data fra norske forsøksserier med økologisk engdyrking har blitt analysert for å kvantifisere avlingsmengde og avlingskvalitet.


Snømugg i forsøksgreen. Foto Wendy Waalen.JPG
Vinterstress og overvintringsskader er et stort problem i golfgreenen. Om lag 70 prosent av golfbanene i Skandinavia opplever vinterskader, noe som gir store økonomiske tap. Riktig gjødsling om høsten kan avgjøre om plantene overlever vinteren eller ikke.


Ku hvem er du.jpg
I norsk landbruk er det stor variasjon når det gjelder hvordan de ulike gardsbruka drives. Dette fører til ulike miljøpåvirkninger. Det konstaterer forskerne etter en studie av ti konvensjonelle og ti økologiske bruk med melkekyr i Møre og Romsdal.


prestekrage.jpg
Felthåndboka «Bondens kulturmarksflora for Nord-Norge» er nå ferdigstilt. Dette er den fjerde felthåndboka i denne serien. Tidligere er det gitt ut felthåndbøker for Midt-Norge, Østlandet og Sørlandet.


ødelagt_kum.jpg
NRK melder at bønder frykter jordras fordi bekker som ble lagt i rør for flere tiår siden, flommer over og graver dype spor i terrenget ved kraftig nedbør. Hva skal til for å forlenge levetiden til disse eldre lukkingsanleggene? I et nytt Bioforsk TEMA presenteres flere løsninger for å få bukt med problemene.


Jihong og tobakken
Forskarar ved Bioforsk arbeider med å utvikle ein livreddande vaksine mot denguefeber, ein sykdom som for tida rammar Asia hardt. Vaksinen vil vere basert på den same teknologien som brukast i ZMapp Ebola medisin, og nytte tobakksplanter til å utvikle antistoff.


11-20 av 896 | Første 10 Neste 10 Siste 6

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Økologisk mat øker i Norden

Omsetningen av økologisk mat øker i alle de nordiske landene, men utgangspunktene er svært forskjellige.

Uten jord, ingen liv: 2015 er FNs internasjonale jordår

5. desember er det Verdens jorddag som markerer startskuddet for FNs internasjonale jordår i 2015.

Lengre beite- og vekstsesong og større avlinger

Det vil være noen av konsekvensene med klimaendringene for det arktiske landbruket.

Vil utvikle lokale plantesorter lokalt

I deltakende planteforedling utvikles lokale plantesorter lokalt, med bonden som aktiv partner. Kan dette også gjøres i Norge?

Risikovurdering av billen Agrilus planipennis som angriper asketrær

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har vurdert sannsynligheten for at asiatisk askepraktbille skal etablere seg i Norge.