NIBIO
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Gamle nyheter fra Bioforsk
Jordbær. Foto: Åge Jørgensen.
Utvidet jordbærsesong i sør og nye muligheter i nord. I år høstes de første jordbærene på importerte produksjonsklare planter. Samtidig testes tilsvarende norskproduserte jordbærplanter.


Ved Boyebreen_OveBergersen.jpg
Bioforsk har gjennomført en GIS-analyse av over 3000 bekker og elver som i dag er karakterisert i Vann-Nett som «påvirket av jordbruk». Analyseresultatene viser at over halvparten bør vurderes på nytt.


Lam som fôres med sikori legger på seg  mer, enn de som ikke gjør det. Her fra forsøka på Nordvestlandet. Foto: Alemayehu Kidane, Bioforsk.
Den eksotiske salaten sikori kan gi et ekstra løft for lamma. Det mener forskerne som har prøvd ut sikori i sluttfôringa av lamma etter at de kommer ned fra fjellet om høsten.


Bygg illustrasjonsbilde foto Jon Schärer.JPG
Det er store variasjoner i utslag for soppsprøyting i korn. I Meldal har forsøk gitt opp til 200 kilo meravling per dekar! Men den beste kornsorten i vanlig sortsprøving er ikke nødvendigvis avlingsvinner etter sprøyting.


Flom i Hobølelva, sommeren 2007. Foto: Eva Skarbøvik
I RECARE-prosjektet jobber en tverrfaglig gruppe forskere fra 27 europeiske institusjoner for å øke kunnskapsgrunnlaget om trusler mot jord, og utvikle innovative måter å hindre fremtidig forringelse av jord.


Rein foto Trond Johnsen NINA.JPG
High northern latitudes are increasingly exposed to the combination of extreme winter climate and deposition of long-distance dispersed nitrogen pollution. These combined pressures may drive changes in plant composition and carbon uptake.


Hannbrunbjørn. Foto: Alexander Kopatz
Den genetiske variasjonen hos finske brunbjørner øker mye raskere enn forventet. Dette skyldes blant annet innvandring av russiske bjørner fra øst.


Melkeku. Foto: Morten Günther.
Snart vil flertallet av norske mjølkebruk ha automatiske melkingssystemer. Da må vi ha god kunnskap om hva dette betyr for kua, bonden og oss forbrukere.


Voksen vanlig pæresuger. Foto: Nina Trandem.
Norske fruktdyrkere har store utfordringer med å holde epler og pærer frie for skadedyr. Nå tester forskerne i hvilken grad nebbteger og nye kjemiske plantevernmidler kan brukes til å bekjempe skadeinsekter som pæresuger og eplebladlus.


Gammelnorsk sau på Skjærvær. Foto: Thomas H. Carlsen
Den gammelnorske sauen kan leve ute på øybeite nesten hele året, mye takket være den truede naturtypen kystlynghei. Kystlyngheia kan på sin side tas vare på gjennom tilpasset beiting av sauen.


11-20 av 956 | Første 10 Neste 10 Siste 6

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Kjøttkakas historie

Hvor kommer kjøttkaka fra, hvor gammel er den, og hva inneholder denne kjøttklumpen egentlig?

Sju tips for å skape gode matopplevelser

Sju gode, forskningsbaserte tips til hvordan spisesteder kan skape gode og unike matopplevelser til sine gjester.

NIBIO tilstede i hele landet

Landbruks- og matdepartementet har vedtatt endringer og omstruktureringer i den regionale tilstedeværelsen for NIBIO.

Produktivt år for Norsk senter for bioenergiforskning

Forskere tilknyttet Norsk senter for bioenergiforskning, publiserte rekordmange vitenskapelige artikler i 2014. 

Victor D. Norman blir styreleder i NIBIO

Landbruks- og matdepartementet har oppnevnt styre for Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO). Styreleder blir Victor D. Norman, professor ved N...