Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Meitemark
Lisbeth Schnug forsvarer 3. oktober 2014 sin doktoravhandling "Single and mixture toxicity of biocides to soil invertebrates – from the laboratory to the field scale", ved Universitetet i Oslo.


Stand Bioforsk hodetøy Forskningstorget 2014.JPG
Tema for Forskningsdagene 2014 var kommunikasjon. Bioforsk Nord Tjøtta presenterte sitt samarbeidsprosjekt med Veterinærinstituttet og NMBU, om termoregulering hos hest. Prosjektet har utviklet en metode for åkommunisere med hester via symboler, for å få et bedre innblikk i deres behov.


Det meste av kalken blir nå spredd med kalkvogn av entreprenør. Foto: Franzefoss Miljøkalk AS.
Det brukes for lite kalk i jordbruket. De siste ti åra har forbruket gått mye ned, med resultat at jorda forsures. En optimal pH gir bedre plantevekst, bedre utnytting av gjødsel og mindre næringstap.


Gårdstun om vinteren. Foto: E. Fløistad
Hele sommeren er det livlig aktivitet fra all slags insekter i hager og bed. Men hvor blir det egentlig av disse småkrypene når høsten kommer?


Prøveflasker med avrenningsvann.JPG
JOVA-programmet har gitt ut en ny rapport med resultater for hele overvåkingsperioden. Rapporten inneholder resultater for både plantevernmidler, erosjon og næringsstoffavrenning fra overvåkingen startet i 1992 til og med overvåkingsåret 2012/2013.


Løpebillen Agonum dorsale. Foto: E. Fløistad.
Løpebiller tar for seg både av skadedyr som snegler og midd og ugras i frukthager og bed. Dette gjør dem til noen av de nyttigste insektene i hagen vår.


Scandic Hotel Hamar. Foto: Morten Günther.
Planleggingen av Bioforsk-konferansen 2015 pågår for fullt, og her kommer en smakebit på hva som venter gamle og nye deltakere på Hotell Scandic Hamar!


Forskningsdagene Sunndal 2010
Onsdag 17. september starter Forskningsdagene 2014 - en nasjonal festival som har til hensikt å skape begeistring og forståelse for forskning. Som vanlig er Bioforsk engasjert i flere arrangementer.


Epler. Foto: Anne de Boer, Bioforsk.
Vi forlenger jordbærsesongen og får nye sorter epler eller pærer. Men hva er konsekvensene når vi åpner grensene for import av nytt plantemateriale? Mange fagfolk er kritiske og under den store matmessa på Hamar får temaet et eget seminar: Hva er norske planter – og hvorfor vil vi ha det?


PCN røtter potet Øydvin.jpg
60 år med overvåking og tiltak mot potetcystenematoder (PCN) har gitt resultater. Mens flere europeiske land sliter med å holde skadegjøreren i sjakk, er Norge først ute med et felles register over eiendommer med restriksjoner.


11-20 av 880 | Første 10 Neste 10 Siste 10

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Norske frø til revegetering

I november oppsummeres et fireåring forskningsprosjekt om bruk av stedegent plantemateriale til restaurering etter naturinngrep.

Re-Use the phosphorus

At a workshop during the 18th Organic World Congress, Istanbul October 2014, researchers from the Improve-P project discussed recycling of phosphorus...

Dreneringsprosjekt på TV

På NRK Vestlandsrevyen 16. oktober kunne ein sjå reportasje frå dreneringsfeltet i prosjektet DRAINIMP i Askvoll.

Vet vi nok om virkninger av endret jordarbeiding?

For å belyse hvordan ulik jordarbeiding påvirker miljø, agronomi og klima inviterer Bioforsk til seminar den 27. november.

Kick-off for AQUARIUS at Bioforsk, Ås

The newly granted EEA research project AQUARIUS had its official opening earlier this month.