NIBIO
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Del på Twitter
Utskrift

Arrangerer europeisk grøntanlegg-konferanse
Golf. Foto: Crestock

I dagene 24.-26. juni møtes europeisk og nordamerikansk plen-ekspertise i Kristiansand. Den tredje konferansen i sitt slag noensinne, arrangeres i år av Bioforsk Turfgrass Research Group. Totalt forventes om lag 200 deltakere.


I Europa finnes flere klimatiske soner, og utveksling av erfaring er høyt prioritert når den tredje europeiske grønanlegg-konferansen arrangeres i juni. Den norske ekspertgruppen er spesielt oppdatert på det som angår skjøtsel av gras i kaldt klima og semiarktisk klima.

Deltagerne, som alle har tilhørighet i The European Turfgrass Society, vil få anledning til å besøke Bioforsks forskningsstasjon på Landvik utenfor Grimstad. Dette er det største anlegget for grøntanlegg-forskning i Skandinavia. I tillegg blir det besøk på Sør Arena fotballstadion i Kristiansand.

Trygve S. Aaamlid ved Bioforsk Øst Landvik gleder seg til å ta i mot et par hundre deltagere på årets ETS-konferanse. Foto: Marianne Mork

Fokus på miljø og økonomi
Tema for konferansen er «Kvalitetsgras og effektiv utnyttelse av ressurser».

- Vi ønsker å fokusere på både miljøet og de økonomiske aspektene ved grasskjøtsel. Forvaltere av gras til grøntanlegg må forholde seg til nye restriksjoner på bruk av gjødsel, vann og plantevernmidler, og kanskje er vi også nødt til å definere «kvalitetsgras» i en videre kontekst, sier Trygve S. Aamlid, i Bioforsk Turfgrass Research Group.

Resultater fra over 100 forskingsprosjekter skal presenteres ved konferansen, noen som foredrag andre som postere. Fristen for å melde på innlegg er nå gått ut, men det er fortsatt mulighet innlegg for å registere seg på som vanlig deltaker  og delta i diskusjonene.

- Vi håper at den norske grøntanleggsbransjen benytter denne muligheten til å oppdatere seg på det gressfaglige, sier Aamlid.

Konferansedeltagerne har også anledning til å ta med seg familiemedlemmer til konferansen, og disse kan delta på et eget separate program. I det hele legges det stor vekt på at de internasjonale gjestene skal få oppleve Norden, Norge og Sørlandet på sitt aller beste. Det vil også arrangeres en tur til Bergen, i etterkant av konferansen, for å besøke norske fjorder og fjell - i tillegg til interessante sportsgras-destinasjoner.

a a a