Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nyheter for Jord, vatn og miljø
Vollebekk.JPG
Kunnskap om tiltak mot klimagassutslipp fra landbruket i Norge er nå samlet i en ny rapport. Her går det frem at potensialet for utslippsreduksjon fra norsk landbruk ligger på opp til 20 prosent, da særlig hvis man satser på klimatiltak som har langsiktig effekt.


Bjørn front-Terje Kolaas.JPG
I fjor ble det påvist 147 bjørner innenfor Norges grenser, og dette er ti flere enn året før. Av de 147 var det 55 hunnbjørner og 92 hannbjørner.


OveBergersen_måleutstyr.jpg
Norsk jord er smekkfull av kulturminner fra middelalderen. I samarbeid med arkeologer fra NIKU jobber forskere ved Bioforsk med å avdekke om bevaringsforholdene for disse kulturminnene er gode eller dårlige.


Slik ser levende elvemusling ut når de lever på elvebunnen. Foto: Paul Eric Aspholm, Bioforsk.
I filmen "Tilbake til fremtiden" benytter Marty McFly en DeLorean DMC-12 for å reise tilbake i tid. I virkelighetens verden bruker Paul Eric Aspholm og partnerne hans muslinger, diamantsag og et mikroskop.


Rice_India.jpg
Climate change and agriculture in India is the focus of a new peer-reviewed book by Bioforsk and the International Water Management Institute.


Per Stålnacke and stakeholders.jpg
Researchers from Bioforsk act as icebreakers in water conflicts. Objective research results serve as the basis for dialogue between stakeholders.


Leirskred. Foto: Eva Skarbøvik.
Jord er en verdifull ressurs som utsettes for mange trusler. I et nytt EU-prosjekt samarbeider derfor Bioforsk med 27 andre institusjoner fra 18 europeiske land for å utvikle effektive tiltak mot tap og forringelse av verdifull jord.


Biochar. Foto: Adam O’Toole
I tillegg til å binde karbon i jord, kan biokull redusere planters opptak av tungmetaller. Det viser forskningsresultater fra Bioforsk.


BFK2014. Foto: Erling Fløistad.
Sammenhengen mellom kunnskap og politikk var tema for panelsamtalen under Bioforsk-konferansen 2014. Tre tidligere landbruksministere møtte lederne for bondeorganisasjonene.


Internasjonalt arbeid. Foto: Ragnar Våga Pedersen.
To av Bioforsk sine fremste samarbeidspartnere, Professor Yuan Longping og Professor Mankombu Sambasivan Swaminathan er nominert til Nobels Fredspris for 2014 for sitt arbeid for økt matproduksjon og gjennom dette å bidra til å sikre fred og stabilitet.


1-10 av 158 | Neste 10 Siste 8
a a a