Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nyheter for Jord, vatn og miljø
ødelagt_kum.jpg
NRK melder at bønder frykter jordras fordi bekker som ble lagt i rør for flere tiår siden, flommer over og graver dype spor i terrenget ved kraftig nedbør. Hva skal til for å forlenge levetiden til disse eldre lukkingsanleggene? I et nytt Bioforsk TEMA presenteres flere løsninger for å få bukt med problemene.


Fangst av vannlevende organismer i Pasvikelva. Foto: Tor-Arne Bjørn.
Pasvikdalens unike natur er en fantastisk arena for læring og opplevelse. Det fikk en gruppe ungdomsskoleelever og lærere fra Norge, Finland og Russland erfare tidligere denne måneden.


Lagoons måker.jpg
VIDEO: What kind of impacts can climate- and socio-economic change have on European lagoons? In this video, researchers explain the methodology used and highlight some of the outcomes and results from the Lagoons-project, which is soon drawing to a close.


Meitemark
Lisbeth Schnug forsvarer 3. oktober 2014 sin doktoravhandling "Single and mixture toxicity of biocides to soil invertebrates – from the laboratory to the field scale", ved Universitetet i Oslo.


Prøveflasker med avrenningsvann.JPG
JOVA-programmet har gitt ut en ny rapport med resultater for hele overvåkingsperioden. Rapporten inneholder resultater for både plantevernmidler, erosjon og næringsstoffavrenning fra overvåkingen startet i 1992 til og med overvåkingsåret 2012/2013.


Scandic Hotel Hamar. Foto: Morten Günther.
Planleggingen av Bioforsk-konferansen 2015 pågår for fullt, og her kommer en smakebit på hva som venter gamle og nye deltakere på Hotell Scandic Hamar!


Auqaponics plantedel.jpg
Investorene strømmer til det kombinerte fiskeoppdretts- og planteproduksjonsanlegget hos Bioforsk Landvik. Det gir en bærekraftig matproduksjon, og kan være fremtiden for tomme norske veksthus. Forskerne ønsker utviklingssamarbeid med næringslivet velkommen.


Landvik_Aquaponics Atj2014-2728.jpg
I et Aquaponics-anlegg kombineres fiskeoppdrett og planteproduksjon. Det er godt nytt for både klimakrisen, fosforkrisen, global vannmangel og bærekraftig matproduksjon.


Miljøbøye på farris.jpg
Bioforsk har satt i gang automatisert overvåking av Farrisvannet som et ledd i å sikre god vannkvalitet. Overvåkingen er den største i sitt slag i Norge og går ut på at det varsles om unormale vannverdier via SMS i tilnærmet sanntid.


avløp_adamparuch.jpg
Fekal forurensning er én av de vanligste årsakene til sykdommer hos mennesker. Bioforsk har testet ut molekylærbiologiske metoder som avslører om forurensningen skyldes avføring fra mennesker eller dyr. Metodene gir dessuten grunnlag for å vurdere om bakteriene som er tilstede utgjør en helserisiko eller ikke.


1-10 av 173 | Neste 10 Siste 3
a a a