Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nyheter for Jord, vatn og miljø
Auqaponics plantedel.jpg
Investorene strømmer til det kombinerte fiskeoppdretts- og planteproduksjonsanlegget hos Bioforsk Landvik. Det gir en bærekraftig matproduksjon, og kan være fremtiden for tomme norske veksthus. Forskerne ønsker utviklingssamarbeid med næringslivet velkommen.


Landvik_Aquaponics Atj2014-2728.jpg
I et Aquaponics-anlegg kombineres fiskeoppdrett og planteproduksjon. Det er godt nytt for både klimakrisen, fosforkrisen, global vannmangel og bærekraftig matproduksjon.


Miljøbøye på farris.jpg
Bioforsk har satt i gang automatisert overvåking av Farrisvannet som et ledd i å sikre god vannkvalitet. Overvåkingen er den største i sitt slag i Norge og går ut på at det varsles om unormale vannverdier via SMS i tilnærmet sanntid.


avløp_adamparuch.jpg
Fekal forurensning er én av de vanligste årsakene til sykdommer hos mennesker. Bioforsk har testet ut molekylærbiologiske metoder som avslører om forurensningen skyldes avføring fra mennesker eller dyr. Metodene gir dessuten grunnlag for å vurdere om bakteriene som er tilstede utgjør en helserisiko eller ikke.


Alexander Kopatz - brownbear 002.jpg
In a recent study, researchers have collected and analyzed brown bear samples from across Northern Europe. The estimation of gene flow points to a connectivity of the bears between Southern Finland and Western Russia, while migration between Scandinavia and Northern Finland appears to be limited.


Biochar. Foto: Adam O’Toole
I et stort tverrfaglig prosjekt vil forskere gå nye veier for å finne ut hva som må til for å oppnå økt produksjon og bruk av biokull i landbruket.


Vann: Foto: Ragnar Våg Pedersen
The sustainability of Europe’s ecosystems is under threat from the effects of climate change. Now a European collaboration is bringing together ecosystem research to help scientists and policymakers understand and forecast how ecosystems will respond to future changes.


JOVA.jpg
Arbeidet med å gjennomføre vannforskriften pågår nå for fullt. Bioforsk har derfor produsert en rekke faktaark som gir oppdatert informasjon om ulike tema knyttet til gjennomføringen av vannforskriften i landbruksområder.


Bioforsk Svanhovd Brunbjørn hårfelle DNA kamera
Bjørnebestanden i Nord-Europa er i vekst, men fortsatt er det mye man ikke vet om den genetiske populasjonsstrukturen hos et av våre største rovdyr. Dette var utgangspunktet for stipendiat Alexander Kopatz sitt doktorgradsarbeid.  


Vollebekk.JPG
Kunnskap om tiltak mot klimagassutslipp fra landbruket i Norge er nå samlet i en ny rapport. Her går det frem at potensialet for utslippsreduksjon fra norsk landbruk ligger på opp til 20 prosent, da særlig hvis man satser på klimatiltak som har langsiktig effekt.


1-10 av 167 | Neste 10 Siste 7
a a a