Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1500)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Grønnsaker. Foto: Ragnar Våga Pedersen
Potensialet for utvikling av nordlige plantesorter er stort, men det er essensielt med en grundig forhåndsanalyse av frørettigheter og hva markedet etterspør.


Formidling kurs Agropro
Forskning har liten verdi hvis ikke kunnskapen som genereres blir delt og tatt i bruk. Helt fra starten har forskningsprosjektet AGROPRO lagt ned en betydelig innsats på formidling og kommunikasjon med bønder og andre aktører, bl.a. ved å arrangere markdager, konkurranser, feltvandringer og fagmøter.


Golf 2 ingressbilde .foto Agnar Kvalbein.JPG
Plast eller annet vinterdekke på golfgreenen kan hindre vinterskader og gi tidligere sesongstart. Isbrann og overvintringsskader er et problem for golfbaner i Norden, og forskere har undersøkt ulike tiltak for at golfgraset skal takle vinteren bedre.


Blomsøya. Foto: Annette Bär
Bolyst og mobilisering er viktige stikkord i jobben med å holde distriktene levende. Det var også fokus på et seminar arrangert av den nyetablerte Syv Søstre natur- og kulturpark, i Alstahaug kommune på Helgeland.


P1000686.JPG
A national workshop on climate change and water is taking place at Walamtari in Hyderabad on the 13th and 14th of November.


Tobakksplante. Foto: Erling Fløistad.
Moderne bioteknologi er mye mer enn genmodifiserte planter som mat til mennesker og dyr. Det er også døråpneren til framtidas bioøkonomi, påpeker forskere som arbeider med GM-teknologi.


gras.jpg
Når og hvor ofte bør enga høstes for å få størst mulig avling? Hvilke faktorer betyr mest for avlingsnivået – og hvordan kan man oppnå best mulig grovfôrkvalitet? Eksisterende data fra norske forsøksserier med økologisk engdyrking har blitt analysert for å kvantifisere avlingsmengde og avlingskvalitet.


Snømugg i forsøksgreen. Foto Wendy Waalen.JPG
Vinterstress og overvintringsskader er et stort problem i golfgreenen. Om lag 70 prosent av golfbanene i Skandinavia opplever vinterskader, noe som gir store økonomiske tap. Riktig gjødsling om høsten kan avgjøre om plantene overlever vinteren eller ikke.


Ku hvem er du.jpg
I norsk landbruk er det stor variasjon når det gjelder hvordan de ulike gardsbruka drives. Dette fører til ulike miljøpåvirkninger. Det konstaterer forskerne etter en studie av ti konvensjonelle og ti økologiske bruk med melkekyr i Møre og Romsdal.


prestekrage.jpg
Felthåndboka «Bondens kulturmarksflora for Nord-Norge» er nå ferdigstilt. Dette er den fjerde felthåndboka i denne serien. Tidligere er det gitt ut felthåndbøker for Midt-Norge, Østlandet og Sørlandet.


1-10 av 889 | Neste 10 Siste 9

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

Vil utvikle lokale plantesorter lokalt

I deltakende planteforedling utvikles lokale plantesorter lokalt, med bonden som aktiv partner. Kan dette også gjøres i Norge?

Risikovurdering av billen Agrilus planipennis som angriper asketrær

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har vurdert sannsynligheten for at asiatisk askepraktbille skal etablere seg i Norge.

Økt kapasitet på jordarbeidingsseminar!

Vi har nå fått større lokaler og kan ta imot flere deltakere. Påmelding snarest.

Winter injuries on golf courses

The issue of turf grass winter survival was highlighted at a seminar in Norway 11-12 November.

Meitemarkhefte i ny utgave

Meitemarken er mer populær enn man skulle tror. Faktaheftet fra 2007 er derfor gitt ut i ny utgave.