Bioforsk
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

Bioforsk har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Nytt frå Bioforsk
Tobakksplante. Foto: Erling Fløistad.
Researchers will genetically modify tobacco plants to produce enzymes that can break down biomass from forest raw materials. This may lead to a more effective, economic and sustainable production of biofuels.


Bygg. Foto: U. Abrahamsen
Håvar Flønes fra Selbu gikk av med seieren i Avlingskampen 2014 der målet var å dyrke frem landets beste grasavling målt i mengde og kvalitet. I år er det seks dyktige kornbønder med hver sin landbruksrådgiver som skal i ilden. De skal kjempe om å ta den aller største byggavlingen.


Åkerlandskap med raps Foto Erling Fløistad.jpg
Frøene er små, men plantene er bra for jorda, og Norge har et stort potensiale. Vi snakker om produksjon av protein og olje fra oljevekster. Oljevekster dyrka i Norge kan være med å erstatte soya fra Brasil i fôret til dyra, mener forskerne. I tillegg kan det løse noen problemer i korndyrkinga.


Tomater. Foto: Ragnar Våga Pedersen.
Tomatsalget eksploderte etter at forskerne fant ut hvor sterke meninger folk faktisk har om tomaten.


Grønn spiss i eple. Foto: E. Fløistad.
Det vert i desse dagar observert knoppsprett (grøn spiss) i fruktområda i Ryfylke og indre Sogn. Dermed startar varsling av epleskurv i VIPS (www.vips-landbruk.no) - eit viktig hjelpemiddel for å kontrollera ein av dei viktigaste skadegjerarane i eple.


Sau i forsøksfjøset_Grete H.M. Jørgensen.jpg
Visste du at sauens rap inneholder farlige klimagasser? I forsøksfjøset til Bioforsk på Tjøtta forskes det på metangass.


Brunbjørn i Pasvik. Foto: Steinar Wikan.
Bestandstallet for bjørn i Norge for 2014 er klart, og viser en liten nedgang fra 2013. I den sjette landsomfattende DNA-overvåkingen av bjørn ble det i fjor registrert 136 ulike bjørner i landet, og det er 12 færre enn året før.


Humle i rødkløver. Foto: Lars Tørres Havstad, Bioforsk
Produksjon av grovfôr er en hjørnestein i det norske landbruket og et viktig element i målet om 20 % økt matproduksjon innen 2030. I den sammenheng er utviklingen av miljøvennlige metoder for effektiv ugressbekjemping en viktig forskningsoppgave.


Bringebærforbruket har økt så mye at de norske produsentene får forskerhjelp til å utvide sesongen for å holde tritt. Foto: Shutterstock.
Fersk bringebær er blitt så populært at norske dyrkere ikke klarer å skaffe nok. Nå arbeider forskerne med å utvide sesongen.


IKEA jordflytting 2 og 3_illustrasjon.jpg
Bioforsk Miljø har utarbeidet prosedyrer for hvordan jordsmonnet på det såkalte Delijordet kan flyttes til et egnet areal innen Vestby kommune.


1-10 av 930 | Neste 10 Siste 10

Pålogging intranett

Miljøfyrtårn logo

 

 

 

Vår nettside bruker cookies for å handtere innlogging og brukarstatistikk. Fortsett å bruke sida som normalt om du godtek dette, eller finn ut korleis du kan handtere cookies.

 

a a a

PRESSEMELDING: Regional struktur for NIBIO

Interimsstyret for NIBIO, Norsk institutt for bioøkonomi, vedtok i dag en anbefaling for det nye instituttets regionale struktur med basis i hv...

CHeriScape - Konferanse om kulturarven i landskapet

Under den internasjonale konferansen «Landskape as community» i Oslo i mai, vil forskarar, forvaltninga og andre interesserte aktør...

Ås-miljøet satser på gründere

Ås-miljøet har gjennom flere år lagt ned betydelig innsats i å kommersialisere gode idéer fra forskning.

Skal forske på kvalitetene i norsk ull

Den norske ulla har god krus – og dermed god spenst og styrke. Likevel blir importert ull ofte brukt i norske ullprodukter.

Pressemelding fra Bioforsk om regional lokalisering

Styret i Bioforsk vedtok 10. mars en anbefaling knyttet til framtidig regional lokalisering. Mange enheter blir berørt.