NIBIO
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS
Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)
Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen
Nettredaktør:
Morten Günther
Redigere nettsiden
NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.
Dyrking av grønsaker og urter krev spesialkunnskap på plantekulturane; sortsval, dyrkingsteknikk, kvalitet og plantevern. Bioforsk arbeider på alle desse områda. I tillegg byggjer vi no opp forskingskompetanse på smak og helseeffektar. Vi samarbeider med ei rekkje fagmiljø i inn- og utland.

Rett dyrkningsteknikk for både nye og gamle sorter er et viktig forskningsområde for Bioforsk. Viktige dyrkningsrelaterte problemstillinger er næringsforsyning, vanning og plantehelse. I tillegg er det fokus på kulturforsøk som omfatter så-/plantetid, plantetall, høsting og lagring.

Grønnsaker inneholder mange stoff som påvirker helsa vår positivt og er med på å forebygge mange sykdommer og plager. Forskning på smak og innhold av helsebringende stoff i grønnsaker er et høyt prioritert forskningsområde for Bioforsk der vi bygger opp kompetanse.

Jordskokk. Renessanse for et "gammelt" grønnsaksslag?
Vevsformering av jordskokk. Det foregår pionerarbeid for å finne den rette metoden
Tidligkål
Grønn asparges "Kongen blant grønnsaker". Det gjennomføres en omfattende sortsprøving på Landvik i Grimstad
Noen kulturer krever mer eksakt tilførsel av vann og næring gjennom dryppvanning
Kløver forsyner kålvekster med nitrogen ved samplanting
Økologiske vekstskifteforsøk. Rett utstyr for god ugraskontroll er viktig
Kvann (Angelica archangelica) er en viltvoksende plante i Norge ,og har vært brukt som grønnsak, krydder og medisinplante siden sagatiden.
Tyrkermynte (Dracocephalum moldavica) er en eittårig vekst som blir 30 til 60 cm høg, med hvite eller blå blomster. Den har vært mye brukt i folkemedisinen der den kommer fra i Sør-Sibir og Himalaya. Aromaen minner om sitronmelisse, og kan brukes som denne i salater og fiskeretter.
Innsamling av humlesorter, dyrkingsforsøk og undersøkelse av innholdsstoffer. Prosjekt for microbryggeri i Grimstad