NIBIO
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Ville bær og urter
Fargesterke frukter, bær og grønsaker inneheld ofte mykje antioksidantar på grunn av høgt innhald av flavonoid og karotenoid. Dei ville bærslaga krøkebær (krekling), blåbær, tyttebær og tranebær er blant dei "beste i klassen". I Noreg rotnar store mengder viltveksande bær kvar haust fordi folk ikkje orkar å plukka og utnytta denne ressursen. I staden vert det importert tonnevis med villbær. Vi håpar forskinga vår kan medverka til at fleire får augo opp for verdien av villbæra.

Utstilling av urter
Barentsregionen og Nordkalotten har et unikt klima og storslått og variert natur. Dette gir opphav til mange spesielle planter. Gammel kunnskap om bruk av urter som medisin gir nå grunnlag for forskning og næringsutvikling (link til prosjektet BARENTSHERBS).


Miljøforskning i Barentsregionen, Svanhovd, DNA lab
Bioprospektering er å lete etter organismer, gener og biomolekyler i naturen som kan ha et kommersielt potensiale. De potensielle bruksområdene for organismer og/eller forbindelser fra naturen er uendelig. Slike forbindelser kan ha et potensial som legemidler (for eksempel antibiotika, medisin mot ulike virus, kreftmedisin, betennelsesdempende medisin, bedøvelsesmidler og i medisinsk diagnostikk).


Moden molteVille bær
I Noreg rotnar store mengder viltveksande bær kvar haust fordi folk ikkje orkar å plukka og utnytta denne ressursen. I staden vert det importert tonnevis med villbær. Vi håpar forskinga vår kan medverka til at fleire får augo opp for verdien av villbæra.

 


a a a