NIBIO
Frederik A. Dahls vei 20,
1430 ÅS

Sentralbord: 03 246
(Man-fre frå kl 0800 - 1530)

Ansvarleg redaktør:
Ragnar Våga Pedersen

Nettredaktør:
Morten Günther

Redigere nettsiden

NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det er lenka til.

Matsikkerhet og bærekraftig utvikling – hva vil vi med Rio+20?
Dato: 12.06.2012
Sted: Høyres hus konferansesenter, Stortingsgaten 20, Oslo
Kontaktperson:
Påmeldingsfrist:

Rio+20

Statens landbruksforvaltning og Bioforsk
inviterer til seminar. Blant foredragsholderne denne dagen er landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og utviklingsminister Heikki Holmås.

I juni avholdes FNs toppmøte for bærekraftig utvikling i Rio. Det er 20 år siden den historiske Rio-konferansen i 1992 som siden har formet vår forståelse av en utvikling basert på økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft.

Siden den første Rio-konferansen har verdens befolkning økt med 30 prosent, og frem til 2050 er det beregnet at vi vil være omkring 9 milliarder mennesker på jorda. Klimaendringer og økt kamp om knappe naturressurser er trusler mot global matsikkerhet. Nesten 1 milliard mennesker lider i dag av sult og underernæring, og rekordhøye matpriser er tegn på de store utfordringene for en bærekraftig utvikling. Hvordan skal vi sikre at naturressursene bidrar til grønn økonomisk vekst, matsikkerhet og utvikling for hele jordens befolkning? Hva er landbrukets rolle?

Utviklingsminister Heikki Holmås og landbruks- og matminister Lars Peder Brekk skal delta på Rio+20-konferansen. På seminaret 12. juni vil Norges budskap i Rio bli satt på dagsorden.

For mer informasjon, program og påmelding se:
Matsikkerhet og bærekraftig utvikling – hva vil vi med Rio+20?

a a a